Росія має відповісти за свої воєнні злочини в Україні - Боррель

Росія має відповісти за свої воєнні злочини в Україні - Боррель

Укрінформ
В Україні Росія показала справжнє обличчя своєї спеціальної операції, вбиваючи мирних людей та руйнуючи об’єкти цивільної інфраструктури, прирікаючи на голод найбільш вразливі країни світу, РФ має заплатити за свої воєнні злочини.

Про це сьогодні в Києві під час пресконференції за підсумками виїзного засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ сказав високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє Укрінформ.

«Я особисто перед цією зустріччю відвідав Одесу й Київ, щоб зустрітися з українцями, дізнатися про їх повсякденне життя, і бачив на власні очі жорстоку нелюдську природу путінської агресії проти цієї країни. Вони… цілять у церкви, знищують культурну спадщину, обстрілюють порти, через які експортується продовольство для людей, що голодують, по усьому світові. Все це сказало дуже багато про справжнє обличчя так званої «спеціальної військової операції», яку Путін веде проти народу України, який чинить спротив з неймовірною відвагою», - сказав Боррель.

Він ще раз наголосив, що Росія перетворює на зброю голод та енергоресурси, поширюючи свій злочин по усьому світу. Ціллю таких дій є найбільш вразливі люди в Африці та в Азії. Росіяни позбавляють цих людей їжі - саме такими є наслідки російської морської блокади. І це, за словами високого представника, позиція не лише ЄС, а дуже багатьох країн світу, яка була у центрі уваги Генеральної асамблеї ООН два тижні тому. 

«Росія, здається, має намір продовжувати свої злочинні дії, порушуючи міжнародне право, руйнуючи світовий порядок, випробуючи здатність світової дипломатії. Це означає, що ми маємо більше працювати разом», - зауважив Боррель.

Читайте також: На дев’ятий рік війни у Кримінальному кодексі України досі немає переліку воєнних злочинів

«Важливою є робота із забезпечення відповідальності за злочин агресії та за нелюдські вчинки Росії, такі, наприклад, як депортація дітей. Росія має заплатити за свою агресію, і за всі свої злочини. Ми продовжимо роботу над цим у тісних консультаціях з Україною», - додав високий представник ЄС.

Як повідомлялося, сьогодні, 2 жовтня, у Києві відбулося виїзне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ під головуванням високого представника ЄС Жозепа Борреля. Таке засідання відбулося вперше в історії за межами Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-