Зеленський: Наша держава буде одним із ключових світових виробників зброї

Зеленський: Наша держава буде одним із ключових світових виробників зброї

Відео
Укрінформ
Україна стане одним із ключових світових виробників зброї та оборонних систем - і це потенціал, який вже почав реалізовуватися.

Про це  Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

"Відбувся перший Форум оборонних індустрій. Дуже успішний... Наш новий формат з оборонними компаніями – це Альянс оборонних індустрій – станом на цей вечір має вже 38 компаній-учасниць. Вони представляють 19 країн світу", - сказав Зеленський.

Відео: ОП

За словами Президента, серед учасників Альянсу оборонних індустрій - Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Німеччина, Швеція, Данія, Нідерланди, Канада, Болгарія, Австралія, Бельгія, балтійські друзі – Литва, Латвія та Естонія, а також Чехія, Північна Македонія, Словаччина, Іспанія, Хорватія та Фінляндія.

Глава держави повідомив, що українські виробники сьогодні на Форумі підписали 20 документів із компаніями-партнерами, і "кожен такий документ стає потім новим виробництвом або посиленням наявної співпраці".

Читайте також: Україна обовʼязково стане донором глобальної безпеки - Президент

"Загалом у нашому Форумі оборонних індустрій – і це тільки перший такий Форум – узяли участь більше ніж 250 компаній, і серед них десятки українських компаній... Наша держава стане одним із ключових світових виробників зброї та оборонних систем. І це вже не просто амбіція чи перспектива, це потенціал, який почав реалізовуватися. Я дякую всім, чия робота – саме такі результати для України!", - наголосив Президент.

Як повідомлялося, у Києві відбувся Перший міжнародний Форум оборонних індустрій (DFNC1). Участь у заході взяли виробники танків, артилерії, дронів, боєприпасів, розробники інноваційного програмного забезпечення та власники унікальних складних технологій з держав-партнерів, українські державні та приватні підприємства оборонно-промислового комплексу – як розгалужені групи компаній, так і defence-tech стартапи.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-