Сили оборони успішно відбили атаки росіян на чотирьох напрямках

Сили оборони успішно відбили атаки росіян на чотирьох напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України відбили атаки російських військ на Лиманському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 четверга, 28 вересня, передає Укрінформ.

Як зазначається, загалом на фронті протягом доби відбулися 19 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Мелітопольському напрямку наступальна операція Сил оборони триває. Продовжують вести наступальні (штурмові) дії українські захисники також на Бахмутському напрямку.

За даними Генштабу, оборонці завдають російським військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

Українська авіація протягом доби завдала по російських загарбниках загалом 16 ударів: один – по зенітно-ракетному комплексу, два – по станціях радіоелектронної боротьби, решту – по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки.

Також захисники знищили два ворожі розвідувальні безпілотники оперативно-тактичного рівня.

Підрозділи ракетних військ Сил оборони України зі свого боку уразили зенітно-ракетний комплекс росіян, 11 їхніх артилерійських засобів і склад боєприпасів.

Читайте також: Таврійський напрямок: українські військові закріплюються на рубежах біля Вербового

Російські війська загалом за добу здійснили 76 авіаційних ударів та понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Зокрема, уночі росіяни атакували Україну дронами-камікадзе типу Shahed-136/131.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка суттєво не змінилася, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені. Визначені підрозділи Збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському і Слобожанському напрямках Росія зберігає військову присутність у прикордонних районах та продовжує обстрілювати зі своєї території українські населені пункти. Також ворог нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону України.

Під вогнем російських мінометів й артилерії на вказаних двох напрямках опинилися понад 35 населених пунктів, серед них – Клюси, Тур’я, Покровське, Попівка, Карповичі й Медведівка Чернігівської області, Іскрисківщина, Андріївка, Степок, Таратутине й Олександрівка Сумської області, Плетенівка, Вовчанські Хутори та Кругле Харківської області.

На Куп’янському напрямку російські війська завдали авіаційних ударів неподалік від Круглого, Куп’янська й Берестового Харківської області та Новоселівського Луганської області, з артилерії і мінометів обстріляли понад 10 населених пунктів, зокрема Красне Перше, Фиголівку, Новомлинськ, Синьківку, Кислівку й Котлярівку Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили ворожу атаку в районі Білогорівки Луганської області.

Російська авіація вдарила по Торському, Сіверську, Спірному та Веселому Донецької області. Від вогню ворожих мінометів й артилерії на цьому напрямку постраждали понад 10 населених пунктів, серед них –Невське й Білогорівка Луганської області, Федорівка, Спірне, Веселе й Верхньокам’янське Донецької області.

На Бахмутському напрямку російська армія завдала авіаударів поблизу Костянтинівки й Білої Гори Донецької області, з артилерії і мінометів атакувала понад 20 населених пунктів, зокрема Оріхово-Василівку, Богданівку, Іванівське, Кліщіївку, Андріївку та Курдюмівку Донецької області.

На вказаній ділянці фронту фіксується нарощення щільності мінно-вибухових загороджень.

Читайте також: На Куп’янському напрямку росіяни готуються до наступальних дій - ЗСУ

На Авдіївському напрямку російські війська тричі намагалися відновити втрачене положення в районі південніше від Авдіївки Донецької області, але успіху не мали. Натомість поблизу міста загарбники завдали авіаудару. Під вогнем ворожих мінометів й артилерії тут опинилися близько 10 населених пунктів, серед них –Степове, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Первомайське й Невельське Донецької області.

У районі Невельського Сили оборони успішно відбили атаку російської армії.

На Мар’їнському напрямку протягом доби українські захисники успішно відбили шість ворожих атак безпосередньо в районі Мар’їнки Донецької області. Під вогнем загарбників тут перебували близько 10 населених пунктів, зокрема Красногорівка, Мар'їнка, Антонівка, Катеринівка, Єлизаветівка та Курахове Донецької області.

На Шахтарському напрямку Сили оборони успішно відбили атаку росіян у районі Урожайного Донецької області. Близько 10 населених пунктів на цьому напрямку зазнали обстрілів із ворожих мінометів і артилерії, серед них – Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива й Урожайне Донецької області.

Біля Урожайного і Старомайорського Донецької області російські війська завдали авіаційних ударів.

На Запорізькому напрямку загарбники намагалися відновити втрачене положення в районі Червоного Запорізької області, але успіху не мали. Від ударів ворожих мінометів й артилерії тут потерпали понад 30 населених пунктів, зокрема Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Преображенка і Новояковлівка Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської області.

Біля Малої Токмачки й Роботиного Запорізької області росіяни завдали авіаційних ударів.

На Херсонському напрямку російська армія вдарила з авіації в районі Миколаївки Херсонської області, із артилерії і мінометів обстріляла ще понад 10 населених пунктів регіону, серед яких – Херсон, Золота Балка, Антонівка і Ромашкове.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 28 вересня в небі України протиповітряна оборона знищила 34 ворожі дрони-камікадзе типу Shahed-136/131.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-