На Куп’янському напрямку росіяни готуються до наступальних дій - ЗСУ

На Куп’янському напрямку росіяни готуються до наступальних дій - ЗСУ

Укрінформ
Російські загарбники готуються до наступальних дій на Куп’янському напрямку.

Про це повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми фіксуємо значне підвищення авіаційних ударів. 21 раз противник застосовував свої штурмовики Су-35 та гелікоптери Ка-52. Зокрема, поблизу Сіверська та Серебрянського лісництва прийшлось найбільше таких ударів з авіації противника. Також 517 обстрілів завдав ворог по позиціях Збройних сил України, відбулось 2 бойових зіткнення», — наголосив він.

За словами речника, зараз противник починає відновлювати бойові зіткнення на цьому напрямку. «Раніше ми фіксували затишшя, ворог укріплював свої фортифікаційні споруди. Нині вже в бій долучається також і 25-та загальновійськова армія. Проте наші війська фіксують, що росіяни мають проблеми із тренуванням військовослужбовців, які зараз на Лимано-Куп’янському напрямку, та із забезпеченням технікою, а також з особовим складом», — зазначив він.

Читайте також: На фронті за добу - 26 боєзіткнень, авіація ЗСУ завдала сім ударів по ворогу

За минулу добу на цьому напрямку українські військові знищили 22 одиниці озброєння і військової техніки противника — один танк, 3 броньовані машини, а також одну «Мста-Б», 4 гармати «Д-30», один «Піон» й інші зразки озброєння противника, повідомив Євлаш. Крім того, знищено три ворожих БПЛА, додав він.

На Бахмутському напрямку за минулу добу вдалося ліквідувати 134 окупанти та низку артилерійських систем і важких броньованих систем противника — це БМП, «Нона-С», «Мста-Б», також «Піон» — одна з найпотужніших установок, яка є на озброєнні в РФ. Також знищено 4 ворожих «Гіацинти» та 4 гармати «Д-30».

Читайте також: ЗСУ відбили атаки росіян поблизу Григорівки, Кліщіївки та Андріївки - Генштаб

"За минулу добу на Бахмутському напрямку понад 500 разів противник гатив зі своїх артилерійських систем як ствольних, так і реактивних. Застосовував 4 рази свою армійську і тактичну авіацію, відбулось 5 бойових зіткнень", - поінформував речник.

Водночас українські війська минулої доби знищили приблизно дивізіон ворожих артилерійських систем на цьому напрямку.

Крім цього, також було виявлено і знищено склади з боєприпасами. Зокрема, за минулу добу на Бахмутському напрямку знищено 7 складів.

Читайте також: Ворог не полишає спроб захопити Мар’їнку, за добу - 13 боєзіткнень

"Постійно працюють наші підрозділи РЕБ. За минулу добу 258 завдань БПЛА противника було зірвано, також знищено 4 FPV дрони, 3 БПЛА типу ZALA та «Орлан-10», - сказав він.

Як повідомлялось, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський заявив, що упродовж минулої доби на Таврійському напрямку Сили оборони знищили 51 окупанта, поранили 120.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-