ЗСУ відбили атаки росіян поблизу Григорівки, Кліщіївки та Андріївки - Генштаб

ЗСУ відбили атаки росіян поблизу Григорівки, Кліщіївки та Андріївки - Генштаб

Укрінформ
Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському, Мар'їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Павло Ковальчук в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському, Мар'їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках», - зазначив він.

За словами Ковальчука, на Авдіївському напрямку українські воїни відбили атаку противника в районі Первомайського Донецької області.

Водночас противник вів безуспішні наступальні дії в районі Мар'їнки Донецької області, де минулої доби здійснив 13 невдалих спроб витіснити українські підрозділи із займаних позицій.

Читайте також: Росіяни атакували Одещину дронами-камікадзе - усі знищила ППО

«На Шахтарському напрямку наші захисники успішно відбили атаку противника в районі Рівнополя Донецької області», - поінформував речник Генштабу.

За його словами, на Запорізькому напрямку противник намагався відновити втрачене положення в районі Роботиного, але успіху не мав.

«На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, продовжують закріплюватися на зайнятих рубежах та виснажують ворога», - акцентував Ковальчук.

Речник також зауважив, що за минулу добу на Куп’янському та Лиманському напрямках противник наступальних дій не вів.

«На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Григорівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області», - зазначив він.

Відео: Телемарафон "Єдині Новини".

За словами речника, Сили оборони України продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі і техніці, виснажують ворога вздовж цієї лінії фронту.

Ковальчук також повідомив, що протягом минулої доби відбулося 26 бойових зіткнень, ворог завдав два ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях українських військ, так і по цивільних об'єктах інфраструктури.

Читайте також: Сили оборони знищили вже 277 320 російських загарбників

«Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, лікарня, два підприємства та інша цивільна інфраструктура», - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 28 вересня Силами та засобами протиповітряної оборони було знищено понад 30 ворожих ударних дронів типу Shahed.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-