ППО вночі збила 34 із 44 ворожих дронів-камікадзе

ППО вночі збила 34 із 44 ворожих дронів-камікадзе

Оновлено
Укрінформ
Силами та засобами протиповітряної оборони вночі було знищено понад 30 ворожих ударних дронів типу “Шахед".

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ, яке розміщено на його сторінці у Фейсбуці.

“Сьогодні вночі, окупанти знову атакували Україну дронами-камікадзе, застосувавши 39 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”, - зазначається у повідомленні.

При цьому наголошується, що внаслідок бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони було знищено 31 ворожий “Шахед”.

Згодом у Повітряних силах ЗСУ уточнили інформацію.

"У ніч на 28 вересня 2023 року російські окупанти атакували 44 ударними БпЛА «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку (район Приморсько-Ахтарськ - рф, мис Чауда - ТОТ Крим). Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із протиповітряною обороною Сил оборони України, знищено 34 «Шахеди», - йдеться у повідомленні.

При цьому зауважується, що до відбиття атаки було залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Окрім того, протягом минулої доби, 27 вересня, знищено шість розвідувальних безпілотників оперативно-тактичного рівня (Орлан, Зала, Суперкам).

"За поточну та минулу добу авіація Повітряних Сил здійснила понад 30 літаковильотів на винищувальне прикриття та вогневе ураження противника", - додали в Повітряних силах.

Читайте також: Ворог атакував Нікополь важкою артилерією та дроном-камікадзе

У Генштабі нагадали, що минулої доби Російська Федерація завдала удару по Україні, застосувавши 5 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”, з яких 3 було знищено силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-