Таврійський напрямок: українські військові закріплюються на рубежах біля Вербового

Таврійський напрямок: українські військові закріплюються на рубежах біля Вербового

Укрінформ
Українські військові закріплюються на позиціях у районі Вербового Запорізької області, а російські військові там перебувають в обороні.

Про це заявив Радіо Свобода речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає Укрінформ.

«Йде наше закріплення на відповідних рубежах. Щоб ми могли рухатися вперед, ми повинні добре закріпитися, щоб, не дай Бог, ворог не вдарив нам десь у фланг або не проламав нашу оборону і не зайшов з іншого боку, щоб для наших військ, які наступають, не було проблем. Вони (російські військові – ред.) стоять в обороні. Інколи намагаються відволікати нас від наступу своїми вилазками, це досить невеликі групи, зазвичай без техніки. Але ворог намагається відбити свої позиції то зліва, то справа», – сказав Штупун.

За словами речника, російська армія щодня втрачає 150-200 людей на цьому напрямку і через великі втрати не встигає вивчити місцевість.

«Тиждень чи півтора тому була анекдотична ситуація, коли російський танк намагався вибити позиції, штурмувати. За ним їхала піхота на бронетехніці. Танк підірвався на своїй же міні, російській. А потім висадився десант, і його накрили свої ж системи залпового вогню. Тому противник не завжди орієнтується на місцевості», – розповів Штупун.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки росіян поблизу Григорівки, Кліщіївки та Андріївки - Генштаб

Речник Таврійського напрямку також зазначив, що на вбитих російських військових фіксують шеврони приватної військової компанії «Вагнер». Однак впевненості, що ці люди справді є «вагнерівцями», немає.

Як повідомлялось, 27 вересня речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш підтвердив присутність 500 колишніх «вагнерівців», які діють у рамках формувань Міноборони Росії, в районі Бахмута. За його словами, присутність «вагнерівців» у Бахмуті – це лякалка, зокрема, і для мобілізованих росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-