Україна в ОБСЄ: Росія створює нову вісь зла

Україна в ОБСЄ: Росія створює нову вісь зла

Укрінформ
Росія спільно з КНДР та Іраном створює нову вісь зла.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ.

"Наміри Росії зрозумілі. Кроки Москви передбачувані. Кремлю вкрай необхідна пауза для поповнення ресурсів. І поки Росія просуває за лаштунками якісь тіньові домовленості, вона продовжуватиме інтенсифікувати контакти з Північною Кореєю та Іраном. Створюється нова вісь зла", - сказав він.

Цимбалюк зазначив, що для реалізації всіх своїх агресивних планів Росія потребує значних фінансових джерел, технологій, обладнання та людського капіталу. Саме тому важливим є прийняття подальших санкцій проти російського енергетичного сектору та реальні обмеження на постачання мікросхем та мікроелектроніки, а разом з тим і подальше блокування російського фінансового сектору з метою "обмеження потенціалу Росії у веденні війни проти нашої спільної свободи".

"Водночас, надання Україні далекобійної зброї допомогло б запобігти терористичним атакам з боку Росії. Ця зброя вкрай необхідна для руйнування логістичних ліній та знищення складів боєприпасів, розташованих далеко від лінії фронту на тимчасово окупованих територіях. Так ми зможемо ефективно рятувати життя цивільних та захисників, а також пришвидшити звільнення людей від російської окупації", - наголосив очільник української місії в ОБСЄ.

Читайте також: Росія провалила всі свої стратегічні цілі в Україні - Британія в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, лідер КНДР Кім Чен Ин у вересні перебував з візитом у Росії. Він провів зустріч із президентом РФ Путіним, відвідав авіазаводи у Комсомольську-на-Амурі, де будують російські винищувачі, та оглянув російські ядерні бомбардувальники і гіперзвукові ракети на аеродромі «Кневичі» поблизу Владивостока.

The New York Times із посиланням на джерела повідомило, що Путін хоче отримати від КНДР артилерійські снаряди та протитанкові ракети, а Кім Чен Ин – щоб Росія надала Північній Кореї передові технології для супутників і атомних підводних човнів. Окрім того, Кім шукає продовольчу допомогу для своєї країни.

Також Росії у її війні проти України допомагає Іран, постачаючи РФ безпілотники та боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-