США й партнери розглядають усі запити України про військову допомогу - Блінкен

США й партнери розглядають усі запити України про військову допомогу - Блінкен

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами розглядають усі запити України щодо підтримки новими системами озброєнь, у тому числі ракетного.

Про це він заявив на спільній з міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок пресконференції у Вашингтоні, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми постійно переглядаємо, яка додаткова підтримка може бути корисною й ефективною для України на цей момент»,- зауважив глава американської дипломатії, відповідаючи на запитання про можливе постачання в Україну ракет більшої дальності.

При цьому, за його словами, враховується, як це може посприяти розбудові української армії в майбутньому, щоби вона могла успішно стримувати будь-яку потенційну агресію.

«Тож постійно розглядаються різні системи», - наголосив Блінкен.

Читайте також: Умєров та міністр оборони Канади обговорили військову допомогу Україні

Він підкреслив, що важливо не лише посилити українців критично важливими системами озброєнь, а й забезпечити навчання задля ефективного застосування й обслуговування цих складних систем. Тому, за його словами, враховуються всі чинники.

«Можу просто сказати, що будь-яка система, яка обговорюється, в тому числі у ЗМІ, вочевидь, перебуває на активному розгляді, якщо йдеться про те, що українці попросили нас подивитися, і ми це робимо», - зазначив держсекретар США.

Читайте також: Захід може давати більше зброї Україні – польський депутат

Блінкен також підкреслив, що українська сторона сама визначає цілі, по яких завдавати ураження західними зразками озброєнь. США, за його словами, не спонукають і не забезпечують Україну можливостями завдавати ударів поза її межами.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня США оголосили про військову допомогу Україні на $1 мільярд під час візиту держсекретаря Блінкена до Києва, а також окремо на $600 мільйонів у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Водночас, за повідомленнями західних ЗМІ, президент США обмірковує рекомендації Держдепу й Пентагона щодо постачання Україні далекобійних ракет ATACMS та незабаром має прийняти остаточне рішення.

Фото: Andrew Harrer/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-