Генштаб ЗСУ: Стримуємо ворожий наступ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках

Генштаб ЗСУ: Стримуємо ворожий наступ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках

Укрінформ
У результаті штурмових дій Сили оборони України мають частковий успіх у районі Роботиного Запорізької області.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає кореспондент Укрінформу.

«Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках», - зазначив він.

Відео: телемарафон «Єдині новини»

Ковальов додав, що на Мелітопольському напрямку українські військові продовжують завдавати значних втрат живій силі та техніці противника, змушують ворога відходити із займаних позицій.

Читайте також: Росія знищувала муляжі, вважаючи їх справжньою українською технікою – CNN

«У результаті штурмових дій Сили оборони України мають частковий успіх в районі Роботиного Запорізької області», - поінформував речник Генштабу.

Водночас, за словами Ковальова, на Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут, мали частковий успіх в районі Кліщіївки Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці, а також продовжують стримувати наступ російських військ.

«Противник вів безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки Донецької області», - додав він.

Речник Генштабу наголосив, що українські воїни продовжують стримувати наступ армії РФ на Авдіївському та Мар'їнському напрямках, «де минулої доби противник здійснив понад 20 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій».

Водночас противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новомихайлівки Донецької області та південніше Новодарівки Запорізької області.

Ковальов зауважив, що на Лиманському та Куп’янському напрямках російські загарбники продовжують обстрілювати позиції Збройних сил України.

Читайте також: ЗСУ знищили на Бахмутському напрямку пункт управління ударними дронами росіян

«Протягом минулої доби відбулося 34 бойових зіткнення. Ворог завдав 7 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснив понад 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню», - повідомив речник Генштабу.

Окрім того, за його словами, від початку доби російські окупанти завдали масованого авіаційного удару, застосувавши 44 ударних БПЛА по цивільній інфраструктурі Одеської та Сумської області.

«За попередньою інформацією, Силами протиповітряної оборони знищено 32 ударних безпілотники», - поінформував Ковальов.

Читайте також: Україна вже має можливість протидіяти російській системі РЕБ «Комета» - Генштаб

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 13 вересня 2023-го ліквідували вже близько 270 тисяч 350 російських загарбників, 590 з них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-