Росія знищувала муляжі, вважаючи їх справжньою українською технікою – CNN

Росія знищувала муляжі, вважаючи їх справжньою українською технікою – CNN

Укрінформ
Сотні одиниць української військової техніки-муляжу стали мішенню російських військ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

«Війна коштує дорого, і нам потрібно, щоб росіяни витрачали гроші на використання безпілотників і ракет, щоб знищити наші приманки», – сказав представник компанії «Метінвест» на умовах анонімності.

У матеріалі йдеться, що серед військової техніки-приманки на озброєнні української армії є, зокрема, гармати-гаубиці Д-20, гаубиці американського виробництва М777, мінометні труби та системи ППО.

За словами представника «Метінвеста», ідея створення такої техніки в тому, щоб з повітря приманки виглядали «гідними атаки». Мета ж полягає у порятунку життів українців та змушуванні росіян витрачати власні високовартісні безпілотники-камікадзе, снаряди та ракети.

«Якщо нашу приманку знищили, значить, ми працювали не даремно. Чим швидше наші приманки будуть знищені, тим краще для нас», – сказав представник компанії.

Читайте також: ЗСУ уразили російську базу безпілотників на Донеччині

Він також додав, що виготовлення муляжів коштує набагато дешевше, аніж закупівля справжньої військової техніки, тоді як знищення такої приманки обходиться російській армії так само, як і знищення реальних одиниць.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня у Міністерстві оборони України показали допущений до експлуатації дрон «Великий Бандерик», який успішно застосовується на фронті.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-