Лимансько-Куп’янський напрямок: росіяни зосередили зусилля у районі Новоселівського

Лимансько-Куп’янський напрямок: росіяни зосередили зусилля у районі Новоселівського

Укрінформ
Бійці Східного угруповання військ ЗСУ на Лимансько-Куп’янському напрямку за добу знищили 63 загарбників, кілька вантажівок, міномет і станцію радіоелектронної боротьби «Стриж-3».

Про це керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«На Лимансько-Куп’янському напрямку нам вдалося знищити 63 окупантів, а також 5 вантажівок, 1 позашляховик, 1 міномет 82-го калібру і цікаву станцію РЕБ «Стриж-3», яка використовувалася для придушення роботи наших БпЛА та зв’язку на цьому напрямку», - сказав Євлаш.

За його словами, на Східному напрямку ситуація дуже динамічна, окупанти продовжують атакувати позиції ЗСУ.

Читайте також: Прикордонники знищили на Купянському напрямку сховище боєприпасів росіян

«Зокрема, за минулу добу відбулося 24 бойові зіткнення з противником. Понад 1200 разів противник гатив по позиціях наших захисників у смузі відповідальності Східного угруповання військ», - зазначив речник.

За його словами, загарбники не полишають намірів прорвати українську оборону, проте безуспішно.

«Завдяки нашим грамотно спланованим діям, а саме інженерним укріпленням і мінно-вибуховим загородженням, противник як риба об лід б’ється об нашу оборону, зазнаючи великих втрат і відходячи назад», - наголосив Євлаш.

Читайте також: Росія за добу майже 600 разів обстріляла позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку

Він зауважив, що українські військові постійно знищують важку броньовану техніку і танки ворога. Загарбники намагаються знайти слабкі ділянки в обороні ЗСУ та зосереджують "колосальні зусилля, підтягують свої резерви та намагаються безуспішно завдавати ударів з метою прорвати нашу оборону", зазначив речник.

За його словами, зараз росіяни зосередили зусилля у напрямку Новоселівського, де вони за минулу добу застосували свою артилерію 117 разів.

Як повідомлялося, на Лиманському та Куп’янському напрямках точаться важкі бої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-