На Лиманському та Куп’янському напрямках тривають важкі бої – Генштаб

На Лиманському та Куп’янському напрямках тривають важкі бої – Генштаб

Укрінформ
На Лиманському і Куп’янському напрямках наразі тривають важкі бої.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник Генерального штабу Збройних сил України Андрій Ковальов, передає кореспондент Укрінформу.

«Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Бахмутському напрямку. Тут противник вів безуспішні наступальні дії у районах Новоселівського Луганської області, Оріхово-Василівки та Кліщіївки Донецької області. На Лиманському та Куп’янському напрямках тривають важкі бої», - заявив він.

Читайте також: Ворог все ще може підтягувати ресурс по Керченському мосту, але процес уповільнений - ОК «Південь»

За його словами, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках.

«На Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут. На Мелітопольському напрямку Сили оборони України продовжують наступальну операцію, завдають російським військам значних втрат у живій силі та техніці», - зазначив Ковальов.

Речник поінформував, що РФ систематично намагається відновити свої знищені підрозділи, і що росіяни продовжують численні штурмові дії на позиціях українських військ.

«Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Противник вів безуспішні наступальні дії у районах Кераміка, Авдіївки, Мар’їнки Донецької області», - розповів він.

Читайте також: Росіяни обстріляли Макіївку на Луганщині, загинув чоловік

Він також повідомив, що Збройні сили України за добу вразили 8 районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки росіян.

«ЗСУ (за минулу добу – ред.) вразили 8 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських окупантів, 12 артилерійських засобів на вогневих позиціях, пункт управління російських військ і склад боєприпасів», - сказав він.

Як повідомлялося, у районі відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках РФ завдала авіаударів біля Синьківки, Іванівки Харківської області, Надії, Новоєгорівки, Діброви, Білогорівки Луганської області.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-