Росіяни обстріляли Макіївку на Луганщині, загинув чоловік

Росіяни обстріляли Макіївку на Луганщині, загинув чоловік

Укрінформ
Ввечері 11 вересня російська армія обстріляла Макіївку Луганської області, загинув літній чоловік.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

За словами начальника ОВА Артема Лисогора, обсяг руйнувань у Макіївці зранку уточнюватиметься.

"Один-два рази на тиждень ми доставляємо до звільнених населених пунктів їжу та побутові речі і наполегливо пропонуємо місцевим жителям убезпечити себе – погодитися на евакуацію. Втім, чим менше людей залишається, тим більш неохоче вони погоджуються покинути власне, хай і посічене ворогом, майно", – зазначив начальник ОВА.

Як повідомив Лисогор, ворог завдав авіаційних ударів біля Надії, Новоєгорівки, Діброви, Білогорівки. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждала Білогорівка. Українські оборонці продовжують успішно стримувати ворога в районі Новоселівського.

В ОВА підкреслили, що на початку вересня "окупаційна влада міст Луганщини відзвітувала про початок навчального року і нібито про бажання дітей йти до школи за російською програмою. Тільки от навчати в зруйнованих населених пунктах не завжди є кому. Із Луганська та рф туди їхати не хочуть. Місцевих не вистачає. У Лисичанську роботу вчителем середньої школу пропонують у газеті, яку роздають на вулиці".

Як зазначили в обладміністрації, "гроші закінчуються – саме тому російське керівництво запропонувало виплачувати гроші за народження дитини тільки через п’ять років від дня отримання громадянства рф". Це, підкреслили в ОВА, має скоротити видатки державного бюджету Росії.

Читайте також: На Луганщині під Новоєгорівкою точаться бої за важливі висоти

"Символічно, - ідеться в повідомленні, що ця заява надійшла після завершення так званих "перших виборів" на окупованій території, де збирали документи і обіцяли вищеназвані кошти нараховувати усім родинам, в яких є дитина, народжена не раніше 2007 року".

Тепер доведеться зачекати щонайменше п’ять років, навіть жінкам із немовлям. "Вибори фейкові – обіцянки, як виявилося, теж", - підкреслили в ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захоплених районах України загарбники не допускають до занять у спортивних школах підлітків, яким виповнилося 14 років, без наявності паспорта РФ.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-