Росія за добу майже 600 разів обстріляла позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку

Росія за добу майже 600 разів обстріляла позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку

Укрінформ
За минулу добу росіяни майже 600 разів обстріляли позиції українських військових на Бахмутському напрямку.

Про це керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш поінформував у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Противник майже 600 разів обстрілював позиції (ЗСУ – ред.) на Бахмутському напрямку, двічі використовував авіацію. Відбулося 8 бойових зіткнень. Нам вдалося знищити 222 окупанти та цілу низку різної військової техніки, зокрема танки, ББМ, артсистеми, а також автівки і різного типу БПЛА. Зокрема, знищили 1 станцію спостереження «Муром-М», - поінформував він.

Читайте також: На Куп’янсько-Лиманському напрямку - важкі бої, понад 500 ворожих обстрілів за добу

Євлаш зазначив, що українські військові знищили на сході і 3 польові склади з боєприпасами та низку БПЛА.

«Зокрема, з цікавого – ми знищили «SuperCam». Це безпілотник, який використовувався у цивільних цілях для формування саме карт. Можемо бачити, що у противника недостатньо сил і засобів, і він використовує вже навіть такі цивільні засоби для ведення бойових дій», - заявив керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ.

Відповідаючи на питання, якою є ситуація на флангах поблизу Бахмута, він розповів, що на північному напрямку РФ продовжує контратакувати з намаганням відбити втрачені позиції, проте безуспішно.

Читайте також: На Куп'янському напрямку Росія формує штурмові загони з тилових підрозділів

«На південному напрямку поблизу Бахмуту ми продовжуємо свою наступальну операцію. Зокрема, маємо успіхи поблизу Бахмуту, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки. Там наші захисники з боями відбивають наші позиції, проганяють противника та змушують його відходити», - зазначив Євлаш.

Відповідаючи на питання, у чому зараз полягає головна слабкість армії РФ, керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ висловив думку, що перш за все йдеться про морально-психологічний стан росіян.

«РФ продовжує гнати їх на "м’ясні штурми", несучи високі втрати. Противник під страхом, під примусом бути ув’язненим або знищеним у різних ПВК має досить невисокий морально-психологічний стан, бойовий дух. Але він продовжує сунути вперед, де ми його ефективно знищуємо та наносимо йому вогневе ураження всюди, де тільки можливо», - запевнив він.

Як повідомлялося, у районі відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському, Лиманському та Бахмутському напрямках РФ завдала авіаударів біля Синьківки, Іванівки Харківської області, Надії, Новоєгорівки, Діброви, Білогорівки Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-