На Куп’янсько-Лиманському напрямку - важкі бої, понад 500 ворожих обстрілів за добу

На Куп’янсько-Лиманському напрямку - важкі бої, понад 500 ворожих обстрілів за добу

Укрінформ
На Куп’янсько-Лиманському напрямку противник понад 500 разів за добу обстрілював позиції українських захисників, однак це не допомагає російським військам змінити ситуацію на свою користь.

Про це повідомив керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

“Вони продовжують підтягувати туди резерви, формують нові підрозділи із залишків, розбитих Силами оборони України. Також залучають бойовий армійський резерв, мобілізованих, приватні військові кампанії. Так, вони продовжують атакувати, намагаються знайти слабкі місця в нашій ешелонованій обороні, проте безуспішно. Наприклад, за минулу добу противник понад 500 разів завдавав ударів по наших позиціях з артилерії різних систем і калібрів, також використовував 20 разів авіацію – як тактичну, так і армійську. Проте всі ракети - мимо цілі”, - сказав Євлаш.

Читайте також: Українські війська звільнили частину селища Опитне біля Авдіївки - Міноборони

Речник поінформував, що на зазначених напрямках ліквідовано за добу 65 окупантів, знищено техніку ворога, зокрема БМП-3, 120-мм міномет, автомобільну техніку, яка підвозила боєприпаси та особовий склад росіян, три БПЛА.

Противник продовжує завдавати ударів поблизу Серебрянського лісництва, Синьківки, Білогорівки, Берестового, атакувати Сіверськ, Верхньокам’янськ і Новоєгорівку. Важкі бої тривають, зазначив Євлаш.

Читайте також: Сили оборони уже звільнили 49 квадратних кілометрів на Бахмутському напрямку – Маляр

Він зауважив, що ворог не має успіху завдяки продуманим лініям оборони, фортифікаційним спорудам, мінним загородженням, координації та злагодженості дій українських захисників.

Як повідомлялося, на Куп’янському напрямку ворог продовжує формувати штурмові загони, не полишаючи планів захопити Куп’янськ.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-