Британська розвідка підтвердила наміри РФ призвати до армії ще 420 тисяч контрактників

Британська розвідка підтвердила наміри РФ призвати до армії ще 420 тисяч контрактників

Укрінформ
Росія має намір набрати до армії 420 тисяч контрактників до кінця 2023 року, що вплине на робочу силу в різних невійськових галузях.

Як передає Укрінформ, про це в соцмережі Х (колишній Twitter) повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

3 вересня 2023 року заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що наразі набрано 280 тисяч осіб. Ці цифри неможливо перевірити незалежним чином, зазначає британська розвідка.

Читайте також: Росія зосередила на окупованих територіях України понад 420 тисяч військових - розвідка

Як наголошується у зведенні, призов до армії в Росії продовжує негативно впливати на робочу силу в промисловості. Інститут економічної політики імені Єгора Гайдара виявив, що дефіцит працівників у промисловості Росії досяг нового максимуму в 42% у липні 2023 року, що на 7% більше, ніж у квітні 2023 року.

На відміну від призову в інших галузях, в ІТ-секторі Росія вжила заходів для збереження робочої сили. Це, ймовірно, підкреслює особливо гострий дефіцит у секторі після того, як близько 100 тисяч ІТ-працівників покинули Росію у 2022 році. Це дорівнює 10% робочої сили ІТ-сектору. 4 вересня 2023 року президент Путін підписав указ про збільшення призовного віку для ІТ-спеціалістів з 27 до 30 років.

Читайте також: Росіяни використають псевдовибори в Україні для обліку мобілізаційних ресурсів – Генштаб

Це свідчить про те, що мобілізація та призов до армії в Росії посилили дефіцит робочої сили в невійськових сферах. Напередодні президентських виборів у Росії, запланованих на березень 2024 року, російська влада, ймовірно, намагатиметься уникнути подальших непопулярних мобілізацій.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу, у зв’язку із катастрофічними втратами очікується, що найближчим часом у РФ та на тимчасово окупованих територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення. Її показники за різними оцінками можуть становити від 400 до 700 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-