В Україні внаслідок обстрілів загинули двоє іноземних волонтерів

В Україні внаслідок обстрілів загинули двоє іноземних волонтерів

Укрінформ
В Україні внаслідок обстрілу загинула гуманітарна працівниця з Іспанії.

Про це міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес повідомив журналістам в Індії, де він брав участь у зустрічі G20, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«На жаль, я можу підтвердити, що ракета влучила в автомобіль, у якому їхала громадянка Іспанії, що працювала на гуманітарну неурядову організацію в Україні. Маємо усне підтвердження її смерті», — сказав Альбарес.

Імені загиблої він не назвав.

Водночас організація Road2Relief ("Дорога допомоги") повідомила, що у суботу вранці під обстріл потрапили четверо членів її команди, які вирушили зі Слов’янська в село Іванівське, що в напрямку Бахмута. Зазначається, що поблизу Часового Яру машину обстріляли російські війська. Внаслідок прямого влучання автомобіль перекинувся та зайнявся.

Читайте також: У Бахмуті загинув волонтер зі США: надавав допомогу мирним жителям до останнього

За даними організації, німецький медичний волонтер Рубен Мавік і шведський волонтер Йохан Матіас Тир зазнали тяжких осколкових поранень та опіків, зараз вони у лікарні, їхній стан оцінюють як стабільний.

Повідомлялося, що на місці загинув канадський волонтер Ентоні «Тонко» Ігнат.

Про долю четвертої волонтерки, яка була в машині, іспанки Емми Ігуаль, інформації не було.

Як повідомлялося, росіяни продовжують заперечувати незаконне утримування іспанського волонтера Маріо Калатаюда в Сімферопольському слідчому ізоляторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-