Для притягнення Путіна до відповідальності необхідно оновити міжнародне законодавство – Дмитро Кулеба

Для притягнення Путіна до відповідальності необхідно оновити міжнародне законодавство – Дмитро Кулеба

Укрінформ
Для ефективного притягнення керівництва РФ до відповідальності необхідно оновити міжнародне законодавство.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), передає Укрінформ.

«Ми об’єктивно маємо проблему з чинним міжнародним правом, яке неспроможне засудити президента Путіна, прем’єр-міністра Росії, прізвище якого я ніяк не пригадаю, міністра Лаврова й інших за злочини агресії. Нам потрібно обрати між беззаконням і справедливістю. Відповідно, ми маємо йти шляхом справедливості й оновити міжнародне законодавство», — наголосив Кулеба.

За його словами, якщо цього не зробити, це означатиме, що світова спільнота фактично вважає злочини РФ проти України не такими важливими, як війну в Югославії чи Другу світову війну.

Глава МЗС також заявив, що Україна закликає до створення міжнародного трибуналу, оскільки так званий гібридний трибунал, на якому наполягає G7, не дає відповіді на запитання, як засудити вище керівництво країни-агресора.

Читайте також: Трибунал для Росії: вивчаються плюси-мінуси різних моделей, рішення може бути до кінця року - ОП

«Задля міжнародного трибуналу, заради справедливості, заради боротьби з беззаконням, зрештою, заради того, щоб вшанувати жертв війни і їхні родини, потрібно визнати, що якщо закон не відповідає цілям встановлення справедливості, то нам потрібно змінити міжнародне право, як це вже робили раніше, щоб справедливість стала можливою», — наголосив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов заявив, що для України залишається пріоритетним створення спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності керівництва РФ за злочин агресії через рішення Генеральної Асамблеї ООН, водночас розглядається три моделі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-