Росіяни вивозять у РФ обладнання Новокаховського електромеханічного заводу - речник Генштабу

Росіяни вивозять у РФ обладнання Новокаховського електромеханічного заводу - речник Генштабу

Укрінформ
Російські загарбники зрізають і вивозять на територію РФ обладнання з Новокаховського електромеханічного заводу.

Про це розповів речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"У Новій Каховці російські загарбники вирізають та вивозять на територію РФ все обладнання Новокаховського електромеханічного заводу. Часто так роблять, коли збираються тікати", - сказав він.

Речник поінформував, що росіяни на тимчасово окупованих територіях продовжують підготовку до так званих виборів, що мають відбутися 10 вересня. Зокрема, у селі Виноградове, що на Херсонщині, у будівлі місцевої загальноосвітньої школи вони розгорнули виборчу дільницю.

Читайте також: Росіяни «нарахували» на Луганщині 1,3 мільйона виборців, ніби люди звідти не евакуювалися

"У центрі Нової Астрахані, що на території тимчасово окупованої Луганщини, в одному з будинків розмістився підрозділ російської окупаційної адміністрації, що здійснює підготовку до "виборів". Окупанти проводять своєрідні інструктажі, залякують місцевих мешканців, щоб змусити їх брати участь у місцевих "виборах"", - додав Ковальов.

Читайте також: Росіяни звозять своїх «спостерігачів» на псевдовибори - Центр нацспротиву

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 7 вересня 2023 року ліквідували близько 266 тисяч 900 російських загарбників, і ще 610 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-