Бундесвер підготує до кінця року 10 тисяч українських солдатів

Бундесвер підготує до кінця року 10 тисяч українських солдатів

Укрінформ
Німеччина підготує до кінця року загалом 10 тисяч українських солдатів і продовжить надавати їй військову підтримку.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус під час дебатів у Бундестазі в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Фото: DW
Фото: DW

«Ми не можемо ні секунди сумніватися в тому, що Путін не повинен досягти своїх цілей. Тому ми маємо підтримувати Україну на всіх рівнях, у тому числі на військовому, доки це буде потрібно», - підкреслив Пісторіус.

Зокрема, поінформував він, до кінця року Німеччина підготує загалом 10 тисяч українських солдатів, і що якість підготовки отримала визнання у ЗСУ.

Читайте також: ФРН підтримуватиме Україну на всіх рівнях - Бербок

Глава Міноборони нагадав, що ФРН наразі є другим після США постачальником допомоги Україні, що кожного дня німецька зброя рятує життя в Україні.

Атака на Україну - не лише напад на суверенну, вільну державу Україна, але фундаментальна атака на глобальний безпековий порядок, міжнародне право та західний спосіб життя, зазначив Пісторіус. Він зауважив, що у такій ситуації Німеччина «не може дозволити собі йти на компроміс щодо своєї безпеки», а відтак потрібно більше інвестувати у Бундесвер, збільшувати виробництво озброєнь, зокрема, танків і систем ППО.

Ракети Taurus голова оборонного відомства у своєму виступі не згадав. Натомість про це говорили представники партій, які, як і соціал-демократи (партія, членом якої є Пісторіус) входять до правлячої коаліції.

Читайте також: Генштаб: Німеччина надала Україні чергову партію допомоги, загалом цьогоріч - на понад €5 мільярдів

Депутатка від фракції «Зелених» Агнешка Бруггер у своєму виступі наголосила на необхідності продовжувати та посилювати підтримку України всіма способами, адже припинення постачання зброї означатиме, що рано чи пізно Росія переможе з катастрофічними наслідками для всіх, а затягування - коштуватиме дуже дорого та призведе, проти волі, до ще більшої ескалації війни. Бруггер вважає за вкрай необхідне передати Україні крилаті ракети Taurus, що Україна показала себе надійним партнером при використанні західної зброї.

Депутатка зауважила, що «поставки зброї не є протилежністю дипломатії», йдеться про те, щоб «примусити Путіна зрештою сісти за стіл переговорів», адже наразі російський диктатор цього не бажає, його план виглядає як намагання затягувати війну, в якій російські війська порушили всі правила й табу, якнайдовше, щоби українці та їх партнери на Заході втомилися.

«Так, ми маємо передати Taurus», - закликала голова оборонного комітету, член фракції Вільної демократичної партії Агнес Штрак-Ціммерманн, порадивши тим, хто цього не хоче і як аргумент наводить, що не довіряє Україні, здійснити візит в Україну та подивитися ні місці, що там відбувається.

Читайте також: Німецький експерт вважає за необхідне негайно передати Україні крилаті ракети

На дебатах обговорювався у першому читанні бюджет Бундесверу на 2024 рік. Очікується, що наступного року витрати Німеччини на оборону зростуть до рекордного рівня в €71 мільярд. З них €51,8 мільярда – це власне оборонний бюджет, ще €19,17 мільярда мають надходити зі спеціальних фондів Бундесверу на військові закупівлі.

Фото: Bundeswehr/Jana Neumann

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-