Німецький експерт вважає за необхідне негайно передати Україні крилаті ракети

Німецький експерт вважає за необхідне негайно передати Україні крилаті ракети

Укрінформ
Україна потребує німецькі крилаті ракети, уряд ФРН має ухвалити рішення якнайскоріше.

Про це в ефірі телеканалу Welt заявив німецький військовий історик, ексгенерал Бундесверу Клаус Віттманн, передає Укрінформ.

Колишній воєначальник Бундесверу зауважив, що західні армії взагалі не почали би наступ без переваги в повітрі. Отже, винищувачі, які Україна просить у партнерів багато місяців, є надзвичайно важливими.

«Ми, як і з багатьма іншими військовими системами, дуже запізнюємося. Наразі це знову яскраво проявляється з ракетами Taurus", - сказав Віттманн.

Він не погоджується з побоюванням окремих політиків щодо того, що Україна застосовуватиме ці крилаті ракети по цілях у РФ, а вагання канцлера вважає необґрунтованими.

«Україна чітко пообіцяла, що не буде використовувати західні озброєння для ударів по російській території, що було висунуто в якості умови їх надання. І треба їм довіряти, вони вже довели це з британськими ракетами Storm Shadow, отже, немає жодних підстав сумніватися», - сказав експерт.

Він нагадав, що федеральний уряд і його очільник так само гальмували рішення і раніше, отже, «важливі системи озброєнь опинялися на полі бою завжди пізніше, ніж вони були насправді потрібні».

Віттманн висловив побоювання, що і з крилатими ракетами «часове вікно» також буде пропущено.

Олаф Шольц, на його думку, мав би краще роз’яснити народу, що перемога Путіна для німців буде набагато вищою ціною, ніж усе те, що наразі переживає ФРН - підтримку біженців, інфляцію та зростання цін на енергію.

Коментуючи нещодавню заяву одного з керівників НАТО щодо можливості набуття Україною членства в Альянсі, якщо Київ віддасть окремі території РФ, колишній військовий, який чимало років сам працював у структурах НАТО, назвав цю ідею «нечуваною». «Окремі райони» - це не абстрактна територія, це райони, на яких живуть мільйони українців, а що трапляється з українцями в окупації, всі бачили.

Загалом, переконаний експерт, між «бажанням знищення», з одного боку, та «битвою за виживання», з іншого, не може бути жодного компромісу. Віттманн припускає, що Україна, можливо, і не зможе звільнити всі свої території, але спільна робота дипломатії та військових за допомогою західної зброї, змусить Росію забратися з України.

Читайте також: Посол України у Німеччині сподівається на швидке рішення щодо Taurus

Як повідомлялося, очільник канцелярії генерального секретаря НАТО Стіан Єнсен, виступаючи на одному семінарі, припустив можливість прийняття Україна до НАТО за умови, якщо вона віддасть Росії частину своєї території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-