Легіон «Свобода Росії» та РДК передавали Україні російських військовополонених - ГУР

Легіон «Свобода Росії» та РДК передавали Україні російських військовополонених - ГУР

Ексклюзив
Укрінформ
Легіон “Свобода Росії” і Російський добровольчий корпус передавали Україні російських військовополонених, захоплених під час рейдів на території Російської Федерації.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України і Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов заявив в інтерв’ю Укрінформу.

Він зазначив, що Легіон “Свобода Росії” і Російський добровольчий корпус продовжують виконувати бойові завдання на лінії розмежування, знищувати ворога і працювати разом з українськими Силами безпеки і оборони.

Читайте також: За останній період кількість військових РФ в українському полоні значно збільшилася – розвідка

“Це – бойові підрозділи, які мають значні здобутки. На жаль, мають і втрати. Проте вони продовжують допомагати українцям знищувати ворога і захищати нашу землю”, – підкреслив представник ГУР МОУ.

Юсов також зауважив, що інформація про передачу цими формуваннями російських військовополонених до обмінного фонду України відповідає дійсності.

“Ми не коментуємо цифри, але це не одиночні випадки, коли РДК і Легіон “Свобода Росії” брали в полон російських військових”, – додав він.

Читайте також: Путін визнав неготовність РФ до рейдів добровольців у Бєлгородську область

Як повідомлялося, у травні на території Бєлгородської області розпочалися епізодичні бойові дії, відповідальність за які взяли на себе Легіон “Свобода Росії” та Російський добровольчий корпус. Певний час повідомлялося про успішні рейди російських добровольців територією РФ. Представники відповідних формувань заявляли, що захоплювали в полон російських військових та передавали їх до обмінного фонду України.

Кілька місяців інформації щодо їх діяльності практично не було. Однак 4 вересня бійці Російського добровольчого корпусу заявили, що провели рейд на територію Росії, під час якого вбили двох співробітників Федеральної служби безпеки РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-