Юсов розповів, скільки Росія виробляє на місяць «Калібрів» та «Іскандерів»

Юсов розповів, скільки Росія виробляє на місяць «Калібрів» та «Іскандерів»

Ексклюзив
Укрінформ
 Росія на місяць виробляє десятки ракет типу “Калібр” і дещо меншу кількість ракет типу “Іскандер”.

Про це представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів в інтерв‘ю Укрінформу.

За словами Юсова, це достатньо обмежені можливості виробництва, які не покривають витрати і не дозволяють відновити запаси, наявні в РФ до 24 лютого. “За рахунок “сірого імпорту”, контрабанди вони якісь моменти закривають, але повністю це не закриває потреби російського ВПК”, – підкреслив представник української розвідки.

Юсов поінформував, що росіяни “регулярно використовують нововироблені ракети” для атак на територію України. “Якщо говорити про дрони, – вони всі з нових партій. Але це переважно не російські дрони, якщо ми говоримо про Shahed. Це все крупновузлова збірка іранських ударних дронів із певними елементами, матеріалами, виробленими безпосередньо на території РФ”, – додав він.

Читайте також: Росіяни вночі атакували Україну «Шахедами» з нової партії - Гуменюк

Юсов також зазначив, що загроза російських ракетних ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України зберігається.

Він нагадав, що торік в осінньо-зимовий період Україна потерпала від масованих ракетних ударів. У цьому контексті представник ГУР МОУ поінформував, що від початку повномасштабного російського вторгнення, пік одноразового випуску ракет по території України – 120 штук. Юсов зауважив, що зараз таких масових ракетних ударів не спостерігається, зокрема у зв’язку з використанням Росією ракетного запасу і з обмеженими можливостями виробництва.

“Але, так, загроза ракетних ударів, зокрема по об'єктах енергетичної інфраструктури, зберігається. Зрозуміло, що держава-терорист не відмовиться від цієї практики”, – резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що низка факторів свідчить про певну кризу російського військово-промислового комплексу.

З жовтня минулого року по квітень цього року Російська Федерація здійснила 33 масовані атаки на об'єкти енергетичної інфраструктури, по них було випущено понад 1000 дронів і ракет. Українська енергосистема внаслідок руйнувань через російські атаки тимчасово втратила 44% атомної генерації, 78% потужностей ТЕС, 66% ГЕС, 75% вітрової генерації та близько 20% сонячної генерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-