У Лубінця пояснили, як ідентифікувати по фото безвісти зниклого військового

У Лубінця пояснили, як ідентифікувати по фото безвісти зниклого військового

Укрінформ
Офіс Омбудсмена надав роз’яснення щодо того, як громадянам провести за фото чи відео ідентифікацію безвісти зниклого чи полоненого військовослужбовця.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Офісу уповноваженого з прав людини, передає Укрінформ.

«За наявності в сімей зниклих безвісти військовослужбовців фото-, відеоматеріалів особи (знайдених у мережі Інтернет чи месенджерах), яка за зовнішніми ознаками схожа на зниклого безвісти військовослужбовця, рідні можуть звернутися до Уповноваженого для сприяння у проведенні портретного експертного дослідження в КНДІСЕ, долучивши документи, які підтверджуються ступінь спорідненості з військовослужбовцем, та фотозображеннями, для порівняння об’єктів дослідження відповідно до цих вимог», - зазначається у повідомленні.

У відомстві закликали членів сімей військовослужбовців надсилати звернення у паперовому вигляді та матеріали на CD-диску чи іншому магнітному носії, що відповідають вимогам, на адресу Секретаріату Уповноваженого: 01008, м. Київ, вул. Інститутська, 21/8.

Читайте також: Росіяни відповіли тільки на 5-7% запитів щодо зниклих безвісти українських військових - Лубінець

В установі пояснили, що у випадку дотримання вимог для проведення експертного дослідження з ідентифікації військовослужбовця за ознаками зовнішності ці матеріали скеровуватимуться до КНДІСЕ для проведення такого дослідження, про результати якого рідні будуть поінформовані окремо.

У разі отримання позитивного результату експертного дослідження з ідентифікації військового члени сім’ї військовослужбовця, зниклого безвісти, зможуть звертатись до слідчого Нацполіції/СБУ, який здійснює досудове слідство у справі за фактом зникнення безвісти (перебування в полоні) військовослужбовця, з такими результатами та клопотанням про призначення відповідної судової експертизи для ідентифікації особи військовослужбовця, висновки якої будуть слугувати доказом його перебування в полоні РФ.

Читайте також: У Коордштабі обговорили порядок оформлення довідок про перебування у полоні

«Також вищевказану інформацію рідні військовослужбовців зможуть додати до «Особистого кабінету» Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими», - поінформували у Офісі омбудсмена.

Як повідомлялося, уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олег Котенко поінформував, що якщо звільнений полонений повідомив про перебування в полоні іншої зниклої безвісти особи, його мають допитати у якості свідка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-