У Коордштабі обговорили порядок оформлення довідок про перебування у полоні

У Коордштабі обговорили порядок оформлення довідок про перебування у полоні

Укрінформ
У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими обговорили порядок оформлення довідок про перебування осіб у місцях несвободи внаслідок збройної агресії РФ проти України або інтернування в нейтральних державах.

Як передає Укрінформ, про це Коордштаб повідомляє у Телеграмі.

З ініціативи ГО “Жінки зі сталі” у Координаційному штабі відбулася зустріч онлайн із родинами полонених і зниклих безвісти бійців 109-ої окремої бригади територіальної оборони.

Участь у заході взяли представники Координаційного штабу, командування Сил територіальної оборони ЗСУ та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Представник штабу зазначив, що Україна вживає всіх заходів для повернення військових із полону.

Читайте також: Уряд збільшив видатки на соцзахист звільнених із полону

“І підтверджені полонені, і непідтверджені, і зниклі безвісти – усі перебувають в нашому полі зору.  До процесів обміну залучені всі оборонці, внесені до єдиного реєстру Національного інформаційного бюро”, - зазначив він.

Представник командування Сил ТрО ЗСУ пояснив порядок зміни категорії обліку військовослужбовця у військовій частині.

Він зауважив, що в разі отримання частиною документального підтвердження перебування у полоні захисника військова частина має законні підстави змінити його облікову категорію. Після цього родина може отримати довідку з оновленою інформацією, зробивши відповідний запит до частини.

Читайте також: Полонених у РФ змушують казати рідним, що Україна відмовляється їх визволяти - Коордштаб

Учасники зустрічі також обговорили порядок оформлення довідок про перебування осіб у місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України або інтернування в нейтральних державах, який регулюється постановою № 55 Кабінету Міністрів України від 20 січня 2023 р.

За словами представниці МКЧХ, організація відвідує місця несвободи і спілкується з полоненими лише у тому випадку, коли на це є відповідний дозвіл д запевнив він. –ержави, яка утримує військовослужбовців. Вона звернула увагу на те, що офіційно підтвердити полон може лише міністерство оборони країни-агресорки.

Як повідомляв Укрінформ, 11 червня Україна в межах чергового обміну полоненими повернула ще 95 своїх захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-