ЗСУ прийняли на озброєння чергові зразки іноземної зброї

ЗСУ прийняли на озброєння чергові зразки іноземної зброї

Укрінформ
Наказом міністра оборони України Олексія Резнікова від 28 серпня на озброєння ЗСУ прийняті чергові зразки іноземного озброєння.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони.

Цього разу йдеться про артилерійські системи і міномети іноземного виробництва. Зокрема, 152 мм самохідну гармату-гаубицю VZ.77 DANA, 152 мм самохідну гармату Zuzana-2, 155 мм саморухому гаубицю TRF1, 105 мм гаубицю M101, 120 мм міномет M/41D, 82 мм міномет EM-82, 82 мм міномет Warrior 82.

«Це надзвичайний прорив в системі забезпечення ЗСУ. Така практика вже апробована, і ми її використовуємо для швидкого і ритмічного прийняття наданого Україні іноземного ОВТ на озброєння Збройних Сил України. Під час війни у нас немає зволікань. Процедура достатньо проста, де ключовим чинником є наявність коду НАТО для того чи іншого озброєння, що надходить в рамках міжнародної технічної допомоги», – зазначив міністр оборони України Олексій Резніков.

Читайте також: Залужний обговорив навчання українських пілотів на F-16 із начальником штабу оборони Данії

За його словами, оскільки переважна більшість наданого ОВТ уже кодифіковано в Альянсі, то в Україні воно береться на озброєння наказами Міністерства оборони України.

«Використовуючи цей механізм ми швидко, без зволікань, уникаючи бюрократичної тяганини, проходимо етапи циркуляції паперів і приймаємо ОВТ на озброєння. Така практика у повній мірі задовольняє потреби ЗСУ і відповідає підходам наших партнерів», – наголосив міністр оборони України Олексій Резніков.

Всього з 24 лютого 2022 року прийнято на озброєння і допущено до експлуатації у ЗСУ 246 зразків озброєння та військової техніки. Це у сотні разів більше ніж у будь-який рік з моменту незалежності України.

В їх числі також допущено до експлуатації і 82 зразки безпілотних авіаційних комплекси.

Читайте також: Агенція ресурсного забезпечення армії запрацює на початку жовтня

Функцію забезпечення ЗСУ зразками вищезазначеного озброєння покладено на Центральне управління забезпечення наземними системами озброєння Командування Сил логістики ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Резніков поінформував, що Україна суттєво наростила виробництво вітчизняного озброєння, попереду ще багато планів, і на початку вересня очікуються добрі новини про захід в Україну потужних гравців ринку озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-