Залужний обговорив навчання українських пілотів на F-16 із начальником штабу оборони Данії

Залужний обговорив навчання українських пілотів на F-16 із начальником штабу оборони Данії

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час телефонної розмови із начальником Штабу оборони Королівства Данія генералом Флеммінгом Лентфером обговорив навчання українських пілотів та інженерів на літаках F-16.

Як передає Укрінформ, про це Залужний повідомив у Телеграмі.

"У фокусі - навчання українських пілотів та інженерів на F-16, яке триває у Данії. Генерал Лентфер повідомив, що частина наших льотчиків уже успішно пройшла підготовчі заходи і може приступати до льотної підготовки", - зазначив Залужний.

Крім того, він домовився з данськими партнерами розпочати роботу над логістикою задля забезпечення обслуговування та ремонту винищувачів F-16 в Україні.

"Подякував усьому данському народу, уряду за ухвалене рішення передати Україні 19 літаків F-16 та всебічну підтримку в боротьбі з російським агресором", - наголосив Залужний.

Читайте також: Українці не забудуть подвигів героїв, які у боротьбі за Батьківщину віддали свої життя - Залужний

Як повідомляв Укрінформ, Премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції заявив, що Нідерланди та Данія зобовʼязуються передати Україні літаки F-16, коли будуть виконані відповідні умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-