Цьогоріч планується виробити чи закупити до 200 тисяч дронів для ЗСУ - Держспецзв'язку

Цьогоріч планується виробити чи закупити до 200 тисяч дронів для ЗСУ - Держспецзв'язку

Укрінформ
Протягом року планується виробити чи закупити 200 тисяч дронів для потреб Збройних сил.

Як передає Укрінформ, про це поінформував голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації Юрій Щиголь в ефірі загальнонаціонального марафону "Єдині новини".

"На сьогодні законтрактовано вже понад 22 тис. дронів, близько 15 тис. - передали в ЗСУ. Загалом із 40 млрд грн, виділених урядом, на них вже витратили 25 млрд грн. І вже найближчими днями будуть контракти на великі партії FPV-дронів, які почали виробляти масово. Якщо раніше їх виготовляли до 1 000 на місяць, то сьогодні ця цифра складе близько 10-15 тис. дронів на місяць". - сказав він.

Він зауважив, що за добу українські Сили безпеки та оборони втрачають в середньому 40-45 дронів - і "найпростіших "Мавіків", і професійних дронів українського та іноземного виробництва".

Водночас Щиголь сказав, що під час створення проєкту "Армія дронів" планувалося виробити чи закупити 200 тис. дронів за цей рік.

Читайте також: На фронт відправили понад 270 ударних дронів Vampire

"Ми в цілому і йдемо за нашим планом: близько 180-200 тис. дронів точно буде за цей рік", - зазначив голова Держспецзв'язку.

Як повідомлялося, «Армія дронів» – проєкт, започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Мінцифри. Це комплексна програма, в межах якої запланована системна закупівля дронів, їх ремонт, а також курси навчання відповідних фахівців. Програма стартувала 1 липня.

Фото з сайту defence-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-