Окрім літаків F-16, Україна потребує озброєння до них – Повітряні сили

Окрім літаків F-16, Україна потребує озброєння до них – Повітряні сили

Єдині новини
Укрінформ
Україні, окрім літаків F-16 та підготовки пілотів, потрібне і відповідне озброєння – ракети, боєприпаси тощо.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на питання, скільки часу може піти, щоб з’ясувати, що відбулося у небі над Житомирщиною, передає кореспондент Укрінформу.

«Потрібна не лише підготовка пілотів, а і надання Україні усіх видів озброєння для цього літака – ракет, бомби, боєприпаси, бо окрім літаків, потрібно знаряддя для утилізації російського мотлоху», - сказав він.

Відповідаючи на питання, як багато пілотів загалом вони можуть навчити, Ігнат зазначив, що усіх, хто має відповідний рівень підготовки та готовий захищати країну.

«Зараз не можемо проводити усередині країни навчальні, тренувальні польоти і маємо розуміти, що більшість наших льотчиків буде точно навчатися у тих країнах, які нам нададуть майданчики. Якщо США вже готові теж це робити – це дуже гарний знак, бо де як не в Штатах є найкраща база для підготовки пілотів», - поінформував речник ПС ЗСУ.

Читайте також: Зеленський про винищувачі для України: Спочатку треба підготувати персонал та інфраструктуру

Також він наголосив на важливості знання пілотами мови, авіаційної термінології.

"У США спершу вони мають познайомитися один з одним, визначити рівень підготовки кожного, зокрема і мовний, таким чином (можна буде потім – ред.) переходити вже до практичної фази, тобто, відповідно заняття на авіасимуляторах, авіатренажерах із пересадкою вже у бойовий літак», - розповів Ігнат.

За словами речника Повітряних сил, українських пілотів у бойовому літаку після цього вже чекають польоти на бойове застосування авіації.

Як повідомлялося, у Білому домі заявили, що Штати й союзники розглядають різні місця для навчань українців на F-16.

Фото: norad.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-