Сили оборони продовжують наступ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках

Сили оборони продовжують наступ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках

Укрінформ
Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Укрінформ.

«Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському та Мелітопольському напрямках», - поінформував він.

За словами речника, українські війська у напрямку Роботиного мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника та здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Водночас Ковальов повідомив, що на Бахмутському напрямку Сили оборони продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут.

«Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Авдіївки, Мар'їнки, Новомихайлівки, Донецької області. Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєні та техніці, здійснює переміщення підрозділів та військ, активно застосовує резерви», - акцентував він.

Читайте також: Спецслужби РФ працюють ефективніше за її армію - розвідка

Речник Генштабу ЗСУ стверджує, що Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

«Противник вів безуспішні наступальні дії в районах Кліщіївки Донецької області. Тут тривають важкі бої», - поінформував Ковальов.

Окрім того, він зауважив, що за добу відбулося 30 бойових зіткнень. Ворог завдав два ракетні та 43 авіаційних ударів, а також здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

«Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура», - резюмував речник Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Росія створює нове військове формування на півдні України - британська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України минулої доби ліквідували 410 російських загарбників, а загалом з 24 лютого 2022 року по 22 серпня 2023 року - близько 258 тисяч 340 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-