Росія створює нове військове формування на півдні України - британська розвідка

Росія створює нове військове формування на півдні України - британська розвідка

Укрінформ
Росія розширює свої військові структури з огляду на реалії воєнного часу, дуже вірогідним є створення нового формування – 18-ї загальновійськової армії.

Про це в Х (колишній Твіттер) повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Нове формування буде об’єднанням і посиленням інших частин, що наразі діють у Херсонській області. Зокрема ці частини включають 22-й армійський корпус – війська, які зазвичай формують російський гарнізон в окупованому Криму, йдеться у зведенні.

«18-та загальновійськова армія, ймовірно, складатиметься здебільшого з мобілізованого персоналу та зосереджуватиметься на оборонних операціях безпеки на півдні України», – зазначили британські аналітики, додавши, що Росія прагне розвантажити більш досвідчені підрозділи для боротьби на ключових напрямках.

Читайте також: Росія перекинула підрозділи десантників на Запорізький напрямок – розвідка Британії

Експерти вважають, що існує реальна імовірність того, що такі плани спричинили передислокацію російських військ із Херсона в район Оріхова, де відбуваються важкі зіткнення.

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що керівники Повітряно-космічних сил (ВКС) Росії перебувають під сильним тиском щодо покращення протиповітряної оборони над західною частиною Росії на тлі атак дронів і ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-