Росія перекинула підрозділи десантників на Запорізький напрямок – розвідка Британії

Росія перекинула підрозділи десантників на Запорізький напрямок – розвідка Британії

Укрінформ
РФ, ймовірно, передислокувала підрозділи повітряно-десантних військ з Херсонської області до Оріхівського району Запорізької області, де зараз точаться запеклі бої.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твіттері.

«Росія, ймовірно, передислокувала підрозділи десантників з Херсонської області на Оріхівський напрямок у Запорізькій області. Тут 58-ма загальновійськова армія РФ веде бойові дії проти українських військ з 4 червня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ще 11 липня 2023 року тодішнього командира 58-ої загальновійськової армії було звільнено, ймовірно, через те, що він наполягав на необхідності виведення частини своїх сил.

Повідомлення свідчать, що 70-й та 71-й мотострілецькі полки зіткнулися з особливо інтенсивним виснаженням особового складу та важкими боями на передовій. Ймовірно, що прибуття підрозділів ПДВ нарешті дозволить вивести частини цих полків на відпочинок та відновлення.

Читайте також: На Куп’янському напрямку ворог безуспішно намагається перехопити ініціативу – Череватий

«Однак передислокація, швидше за все, послабить російську оборону на східному березі Дніпра, де вона все частіше зазнає тиску з боку десантних рейдів українських військ», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, понад 900 українських морських піхотинців завершили курс навчання у Великій Британії, яке спільно проводили Королівська морська піхота та командос (спецпризначенці) під час шестимісячної британської програми за підтримки міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-