На Куп’янському напрямку ворог безуспішно намагається перехопити ініціативу – Череватий

На Куп’янському напрямку ворог безуспішно намагається перехопити ініціативу – Череватий

Укрінформ
На Куп’янському напрямку ворог безуспішно пробує перехопити ініціативу та намагається прорвати нашу оборону.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, коментуючи ситуацію на Куп’янському напрямку.

«Ворог пробує перехопити ініціативу, намагається прорвати нашу оборону. Командувач побував на цьому напрямку. Заслухав всіх командирів, які організовують оборону, дав вказівки з посилення оборони, розпорядився щодо вогневого посилення, прийняв деякі рішення, які суттєво допоможуть організувати там оборонні процеси. Ситуація важка, але контрольована», - зазначив Череватий.

Він додав, що Сили оборони добре обізнані щодо сил ворога та його намірів, крім того, наразі потужно працює українська розвідка та артилерія.

Череватий також відзначив, що ворог сподівається досягти успіху на цьому напрямку завдяки сформованим ротам «Шторм Z», однак їм протистоять загартовані та мотивовані українські бригади.

Він підтвердив, що російські формування «Шторм Z», створені з-поміж антисоціальних елементів, злочинців та найманців, намагаються повторити досвід «Вагнера» і вдаватись до «м’ясних» штурмів, однак це їм навряд чи вдасться, оскільки «кривавої дисципліни» в них немає.

Речник також повідомив, що російські війська зазнають потужних втрат. Лише за цю добу ворог втратив три танки, дві гаубиці Д-20 та «МстаБ», два міномети, БПЛА «Орлан10», 7 вантажівок зі зброєю, 3 польових склади з боєприпасами та 3 ворожі бліндажі.

Читайте також: Військові РФ розгорнули крематорій біля Мелітополя, щоб не вивозити тіла в Росію - Маляр

За його інформацією, аби стримати наступ Сил оборони на Бахмутському у напрямку, ворог найбільше використовує артилерію

«Щодоби ворог загалом на нашому напрямку здійснює більше тисячі обстрілів. Зокрема, за цю добу тільки на Бахмутському напрямку 580 обстрілів було всіма типами артилерії. Як правило, ворог від 40 до 60 тисяч снарядів випускає по всьому нашому напрямку. Ми ведемо контрбатарейну боротьбу і завдаємо удари у відповідь», - повідомив Череватий.

Читайте також: Фронт та зброя: представники військово-політичного керівництва України і США обговорили співпрацю

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 10 серпня 2023 року ліквідували близько 252 тисяч 200 російських загарбників, і ще 580 осіб - за останню добу. Також знищено 4278 ворожих танків (+16), бойових броньованих машин ‒ 8303 (+13), артилерійських систем – 5028 (+15), РСЗВ – 711 (+0), засобів ППО ‒ 469 (+0), літаків – 315 (+0), гелікоптерів – 313 (+1), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 4179 (+4), крилатих ракет ‒ 1377 (+0), кораблів / катерів ‒ 18 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 7495 (+16), спеціальної техніки ‒ 746 (+4).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-