Нідерланди нададуть F-16 після тренування українських пілотів та інженерів - Зеленський

Нідерланди нададуть F-16 після тренування українських пілотів та інженерів - Зеленський

Укрінформ
Нідерланди нададуть Україні літаки після навчання українських пілотів та інженерів на них.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми з Марком домовилися про кількість F-16, можемо про це говорити, які будуть надані Україні після тренування наших пілотів та інженерів», - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна отримає 42 літаки F16 – Зеленський

Глава держави підкреслив, що Україна використає ці літаки, щоб тримати російських терористів подалі від українських міст і сіл.

Президент зауважив, що Нідерланди – перша країна, яка погодила передачу Україні винищувачів F-16 після навчання пілотів і персоналу.

Читайте також: Резніков: Навчання пілотів на F-16 вже розпочалось

«Щоразу, як сили оборони України переходили на новий вид зброї – Хаймарси, Гарпуни, Леопарди, Петріоти, ми відчували, що ця війна йде до завершення, до завершення перемогою вільного українського народу. F-16 неодмінно дадуть нову таку енергію, упевненість, нову мотивацію і для воїнів, і цивільного населення, і дадуть, упевнений, новий результат для України і всієї Європи», - додав Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом із першою леді перебуває в неділю у Нідерландах, напередодні відвідавши Швецію.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-