Резніков: Навчання пілотів на F-16 вже розпочалось

Резніков: Навчання пілотів на F-16 вже розпочалось

Укрінформ
Українські пілоти, інженери та техніки розпочали навчання на літаках F-16.

Про це 24 каналу сказав міністр оборони України Олексій Резніков, передає Укрінформ.

"Навчання вже розпочалися", – заявив Резніков.

Читайте також: В ОП заявили, що Україна зосереджена на отриманні чотирьох типів літаків

Міністр оборони України зазначив, що 11 країн-партнерів увійшли до літакової коаліції. А лідерство щодо проєкту навчання українських пілотів, техніків та інженерів взяли Нідерланди та Данія.

За словами Резнікова, про завершення цих навчань повідомлять інструктори, коли бачитимуть, як українські пілоти, інженери та техніки сприймають нові навички та взаємодіють між собою.

Він зазначив, що важливим є ще те, яка саме зброя буде на винищувачах. Тому, коли партнери ухвалюватимуть рішення про передачу цієї техніки та її кількість, будуть звертатися за згодою на це до США.

Читайте також: Кулеба – про отримання F-16: Українські пілоти повернуться з тренувань, і літаки разом з ними

"Кожна країна отримуватиме такий дозвіл і буде казати: "Я готовий передати таку кількість літаків". Відповідно, із запчастинами, можливістю забезпечення. "Я готовий передати таку кількість ракет або авіаційних бомб, або чогось ще". Тоді буде зрозуміла друга частина проєкту", – зауважив Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що тестові випробування літаків Gripen за участі українських пілотів вже почалися. Також Україна та Швеція обговорили кроки для можливого отримання Україною цих літаків. Президент України обговорить це з представниками політичних сил парламенту Швеції.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-