Кулеба – про отримання F-16: Українські пілоти повернуться з тренувань, і літаки разом з ними

Кулеба – про отримання F-16: Українські пілоти повернуться з тренувань, і літаки разом з ними

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прогнозує, що Україна отримає американські винищувачі F-16 відразу після завершення тренувань українських пілотів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це очільник зовнішньополітичного відомства сказав у ефірі програми «Сніданок з 1+1» у відповідь на запитання, коли Україна отримає F-16.

«Щойно завершаться тренування. Я думаю, що з тренувань українські пілоти повернуться, і літаки разом з ними теж. Може, не прилетять прямо в кабінах, але це буде синхронізований процес», - сказав Кулеба.

Він додав, що цього тижня у Президента щодня відбувались наради і розмови про пришвидшення процесу надання Україні винищувачів F-16.

Читайте також: Українські пілоти незабаром розпочнуть навчання на F-16, це позитивні сигнали – Ігнат

«Скажу дипломатично: я думаю, що незабаром будуть гарні новини», - зазначив очільник МЗС.

За його словами, на даному етапі питання надання Україні F-16 вже не політичне, а технічне.

«Це питання тренінгів пілотів, тренінгів інженерів, підготовки інфраструктури і, власне, технічної передачі (літаків)», - пояснив міністр.

Глава української дипломатії також зауважив, що американські винищувачі F-16, яких так очікує Україна, є символом будь-якого іноземного літака.

«Але зрештою перемогти на полі бою має отой піхотинець, який має проповзти, взяти окоп, утримати висоту і траншею. А наша задача в тому, щоб у нього було все для досягнення цієї мети, щоб ми максимально спростили йому завдання. І ми над цим щодня працюємо», - запевнив міністр.

Читайте також: Україна не отримає винищувачі F-16 цієї осені чи зими – Ігнат

Як повідомлялося, на саміті НАТО у Вільнюсі союзники оголосили про створення авіаційної коаліції. Міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що навчання українських пілотів, які опановуватимуть американські винищувачі F-16, розпочнеться в серпні й займе щонайменше шість місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-