Українські пілоти незабаром розпочнуть навчання на F-16, це позитивні сигнали – Ігнат

Українські пілоти незабаром розпочнуть навчання на F-16, це позитивні сигнали – Ігнат

Укрінформ
Україна потребує сучасних винищувачів F-16, коли б вони не надійшли, та сподівається, що затягування з процесом навчання пілотів й інженерів не буде.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Від мене такої фрази «Україна не отримає винищувачів» навряд чи почули б, я такі фрази навіть не вживаю, не хочу якусь зраду сіяти серед населення. У мене запитали (стосовно того - ред.), що в Америці заявили, що до кінця літа не отримають і т.д., я відповів: коли б ми їх не отримали, у нас виходу іншого немає. Ми потребуємо цього озброєння – чи це буде до кінця цього року, чи початок наступного, чи пізніше - іншого виходу в нас немає, як іти до своєї мети. Така моя відповідь була тоді, така вона і зараз», - сказав Ігнат, коментуючи поширені напередодні у ЗМІ повідомлення про те, що Україна не зможе отримати F-16 до кінця цього року.

​Відео: Телемарафон "Єдині Новини"

Речник ПС нагадав, що Україна прагне отримати винищувачі ще з початку повномашстабної війни, усі гілки влади та військові відомства перебувають у тісній комунікації із західними партнерами.

«Україна зробила всі кроки для того, щоб це сталося якомога швидше, але стається - як стається. Але є й позитивні сигнали – те, що пілоти вже незабаром будуть навчатися. Сподіватимемося, що затягування процесу навчання пілотів, інженерного складу та ін. не буде», - підкреслив Ігнат.

Читайте також: Президент: F-16 точно будуть в українському небі

Як повідомлялося, на саміті НАТО у Вільнюсі союзники оголосили про створення авіаційної коаліції. Міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що навчання українських пілотів, які опановуватимуть американські винищувачі F-16, розпочнеться в серпні й займе щонайменше шість місяців.

Напередодні у ЗМІ з посиланням на речника Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната з'явилася інформація, що Україна не отримає винищувачі F-16 до кінця 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-