Президент: F-16 точно будуть в українському небі

Президент: F-16 точно будуть в українському небі

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що немає сумніву, що літаки F-16 будуть в українському небі.

Про це у вечірньому відеозверненні заявив Президент Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

Він запевнив, що українська влада щодня, щотижня працює для того, щоб в українських захисників неба було більше систем ППО та ракети до них. Президент зазначив, що у четвер продовжить цю роботу.

«Максимально стараюся, щоб дати більший захист неба. На всю нашу територію потрібно значно більше систем ППО, ніж є зараз. Крок за кроком ми перетворюємо це «значно більше» на конкретні можливості наших Повітряних сил, наших зенітників, наших мобільних вогневих бригад. Готуємо й більше конкретики щодо сучасних винищувачів для наших воїнів: не маю сумніву, F-16 будуть у нас у небі», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Посол Штатів в ОБСЄ про підготовку українських пілотів: Після F-16 можуть бути й інші літаки

Окремо Глава Української держави поінформував, що після Ставки відбулася особлива комунікація українських командувачів, керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, міжнародників із партнерами щодо забезпечення українських воїнів боєприпасами і технікою.

Він подякував всім, хто допомагає Україні захищати людей від терору РФ і всім, хто з Україною прагне повного звільнення нашої землі від окупантів.

Зеленський висловив вдячність кожному українському солдату, кожному сержанту, офіцеру, генералу, які дають Україні потрібні результати на фронті.

Читайте також: У Пентагоні прокоментували підготовку до навчань українських пілотів на F-16

«Сьогодні особлива подяка 35-й окремій бригаді морської піхоти та 55-й окремій артилерійській бригаді. Ви просто молодці, воїни! Слава всім, хто б’ється заради України, заради кожного з нас, заради кожної з нас! Слава всім, хто рятує життя! Слава Україні», - заявив Президент.

Як повідомлялося, 21 липня речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що американський винищувач F-16 може захистити українське небо від російської авіації, а також може збивати ракети та дрони ворога майже на 100%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-