Резніков обговорив із міністром фінансів Німеччини надання ППО і бронемашин

Резніков обговорив із міністром фінансів Німеччини надання ППО і бронемашин

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков під час зустрічі з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером наголосив на важливості підтримки німецькими союзниками зусиль з відбиття агресії РФ, зокрема надання матеріально-технічної допомоги Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони.

"Під час зустрічі високого гостя поінформували про поточну безпекову ситуацію в Україні, а також тенденції щодо її розвитку на короткострокову та середньострокову перспективи", - ідеться у повідомленні.

"Ваша країна стала лідером у танковій коаліції, і ми це дуже цінуємо", - наголосив Резніков.

За його словами, він дуже добре пам’ятає, як починалась дискусія: "Моя візаві - міністр оборони Німеччини Христина Ламберт в Одесі говорила: "Олексію, це неможливо!".

"Та зараз ми маємо танки: Leopard-1, Leopard-2, ми маємо танкову коаліцію. Португалія, Данія, Іспанія, Нідерланди, Швеція разом з нами. Західні танки для України - це "залізний кулак" для звільнення наших окупованих територій", - заявив очільник оборонного відомства.

Читайте також: Міністр фінансів Німеччини - про ракети Taurus для України: Я підтримую, але є певні процедури

"Серед пріоритетних перспективних напрямів було зазначено отримання засобів ППО, боєприпасів різного калібру, а також різного типу бронемашин", - зауважили у Міноборони.

Резніков наголосив на потребі у броньованих медичних машинах для швидкої евакуації поранених воїнів під час так званої "золотої години", яка має вирішальне значення для порятунку життя.

Своєю чергою, міністр фінансів Німеччини засвідчив беззаперечну підтримку територіальної цілісності та незалежності України та висловив готовність продовжувати подальшу практичну взаємодію за широким спектром питань.

За словами Лінднера, "ми вже створили дієву систему нашої плідної співпраці. А після війни ми матимемо гарну можливість значно розширити коло спільних проєктів в практичній площині. Наше співробітництво під час війни – гарне підтвердження наших спільних цінностей. Я вражений тими зусиллями, які докладаються керівництвом України та Міноборони, зокрема у впровадженні реформ, а також мужністю українців у захисті своєї країни".

Представники німецької делегації разом із заступником міністра оборони з питань європейської інтеграції Андрієм Шевченком оглянули на Михайлівській площі в Києві знищені російські танки і бронетехніку та вшанували пам’ять полеглих українських воїнів.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з міністром фінансів Німеччини Лінднером перспективи інвестиційної співпраці для відбудови України.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-