Міністр фінансів Німеччини - про ракети Taurus для України: Я підтримую, але є певні процедури

Міністр фінансів Німеччини - про ракети Taurus для України: Я підтримую, але є певні процедури

Укрінформ
Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер підтримує надання Німеччиною Україні крилатих ракет Taurus, але зауважує, що для вирішення подібних питань існують певні процедури, зокрема консультації з союзниками.

Про це Лінднер сказав на спільній з українським колегою Сергієм Марченком пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Лінднер зазначив, що Україна мусить перемогти у розв’язаній Росією війні, тому Німеччина вважає частиною своєї відповідальності, щоб Україна завжди мала «більше сил, ніж те зло, яке виходить від війни Путіна».

«Тому федеральний уряд Німеччини і надалі хоче зробити все для того, щоб збільшити військові спроможності України… Щодо цих ракет (Taurus – ред.), то в нас є процедури, які завжди застосовуються. Ми разом з нашими союзниками, в тому числі у форматі “Рамштайн”, зважуємо всі “за” та “проти”. Я знаю, що є симпатики постачання таких ракет Taurus, як і я особисто, тому я сподіваюся, що це питання буде незабаром вирішене», - зазначив міністр фінансів ФРН.

Читайте також: Шольц уперше не сказав «ні» на запитання про Taurus для України

Як повідомлялося, німецький уряд вагається щодо передачі Україні крилатих ракет Taurus. За даними ЗМІ, ведуться перемовини з промисловістю щодо можливості перепрограмування ракет таким чином, щоби вони не могли бути застосовані по об’єктах на території РФ.

Посол України в ФРН Олексій Макеєв порівняв обмеження дальності польоту крилатих ракет Taurus, яке розглядають німецькі урядовці як умову постачання їх Україні, із забороною футболістам бити пенальті.

Ракета Taurus має дальність польоту 500 км і є потужнішою, ніж передані Україні Великою Британією і Францією ракети Storm Shadow і SCALP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-