На Лимано-Куп’янському напрямку за добу відбулися 11 боєзіткнень, на Бахмутському - шість

На Лимано-Куп’янському напрямку за добу відбулися 11 боєзіткнень, на Бахмутському - шість

Укрінформ
Російські загарбники на Лимано-Куп’янському напрямку упродовж доби здійснили 521 артилерійський обстріл та сім авіанальотів на позиції Сил оборони України, на Бахмутському — 593 артобстрілів і два авіанальоти.

Про це повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

“Ворог концентрує там зусилля, підтягує резерви, максимально використовує свої ударні засоби — авіацію, артилерію. За цю добу, зокрема, 521 обстріл здійснив наших позицій усіма видами артилерійського ураження — від мінометів до РСЗВ, здійснив 7 авіанальотів, 11 боєзіткнень, проте не досяг успіху”, - відповів Череватий на запитання щодо ситуації на Лимано-Куп’янському напрямку.

За словами речника Східного угруповання, під час відбиття ворожих атак українські Сили оборони знищили 34 загарбників, 95 було поранено, двох взято в полон.

Також Череватий розповів, що знищено 4 ворожих БМП-1, додавши, що це - найстаріша модель, яка була знята в РФ із озброєння, гаубицю “Мста-Б”, два міномети, зенітну установку ЗУ-23-2, три дрони-камікадзе, чотири вантажівки з боєприпасами та шість ворожих бліндажів.

Читайте також: На південному фланзі Бахмутського напрямку Сили оборони вже звільнили 40 квадратних кілометрів

Водночас він відзначив, що 11 боєзіткнень на цьому напрямку свідчать про певну ескалацію ситуації, оскільки перед тим “у силу того, що по них (росіянах — ред.) були завдані потужні удари, здійснена ще деяка профілактична робота, спадала динаміка атак”.

“Зараз знову проводиться нашими силами оборони така відповідна виховна робота з ними завдяки РСЗВ, артилерії, авіації нашій, деяким іншим засобам ураження. Думаю, що знову у них (росіян — ред.) знизяться ці можливості”, - підкреслив Череватий.

Він пояснив, що процес важкий, там гаряче, але контрольовано.

Водночас речник Східного угруповання поінформував, що на Бахмутському напрямку ворог потужно задіює всі резерви і насамперед артилерію.

“593 рази бив (ворог - ред.) по наших позиціях артилерією, два авіанальоти відбулося”, - зауважив Череватий.

Читайте також: Обов’язкова евакуація з Купянського району необхідна через постійні обстріли – ОВА

Крім того, за його даними, відбулося шість боєзіткнень, під час яких українські оборонці знищили 42 загарбників, двох взяли в полон, знищили два танки, три бронеавто, БМП, протитанковий ракетний комплекс і два безпілотники типу “ZALA”.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у понеділок під час робочої поїздки на Донеччину відвідав штаби бригад, які ведуть наступальні дії в зоні відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Соледар".

Фото: Костянтин Ліберов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-