На південному фланзі Бахмутського напрямку Сили оборони вже звільнили 40 квадратних кілометрів

На південному фланзі Бахмутського напрямку Сили оборони вже звільнили 40 квадратних кілометрів

Укрінформ
На південному фланзі Бахмутського напрямку звільнені уже 40 квадратних кілометрів української землі, але ситуація там залишається вкрай складною.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«За минулий тиждень на Бахмутському напрямку було звільнено 3 квадратних кілометри української землі, а загалом на південному фланзі Бахмутського напрямку звільнено уже 40 квадратних кілометрів», - зазначила вона.

Однак, за її словами, на цій ділянці фронту дуже складно просуватися.

Читайте також: Розмови про просування ЗСУ у Херсонській області дуже шкодять захисникам – Гуменюк

«Ворог намагається взяти під контроль Мар'їнку, а Авдіївку оточити, а також повернути контроль над втраченими територіями. Українські воїни мужньо боронять ці напрямки, але ситуація там вкрай складна», - зазначила Маляр.

Читайте також: Сили оборони знищили ворожий вертоліт

Також заступниця міністра оборони повідомила, що ворог концентрує сили на Куп'янському і Лиманському напрямках, щоб відволікти ЗСУ від Бахмутського напрямку.

«Минулого і позаминулого тижня ворог активізувався саме на Куп'янському і Лиманському напрямках. Це була відповідь ворога на наше успішне просування на Бахмутському напрямку. Ворогу важливо було відволікати наші сили на інших напрямках, щоб ми не могли концентруватися для наступу на Бахмутському напрямку», - зазначила вона.

Однак, за словами Маляр, за ці півтора тижня ЗСУ «досить відчутно там знищили потужності ворога».

«Кількість обстрілів на цих напрямках знизилась. Це означає, що ми відчутно послабили їх потенціал. Але вони збираються із силами, перегруповуються, підтягують нову техніку, нових людей, щоб пробувати наступати далі», - пояснила вона.

Читайте також: Розмови про просування ЗСУ у Херсонській області дуже шкодять захисникам – Гуменюк

Зокрема, як зазначила заступниця міністра оборони, на Куп'янському напрямку ворог збільшує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж кордону.

Маляр зауважила, що мета ворога загалом вийти на кордони Луганської і Донецької областей та повернути в Харківській області території, які вони втратили.

Як повідомляв Укрінформ, два тижні тому Президент України Володимир Зеленський відвідав Бахмутський напрямок і нагородив бійців ССО.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-