Розмови про просування ЗСУ у Херсонській області дуже шкодять захисникам – Гуменюк

Розмови про просування ЗСУ у Херсонській області дуже шкодять захисникам – Гуменюк

Укрінформ
Розмови аналітиків та розмірковування на тему просування ЗСУ на лівому березі Дніпра у Херсонській області дуже шкодять нашим захисникам.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"Створення інформаційного ажіотажу в ЗМІ стосовно цього питання дуже суттєво шкодить нашим захисникам, які зараз перебувають під щільним вогнем ворога. Тому ще раз попрошу від імені командування дотримуватися інформаційної тиші й дочекатися офіційних повідомлень. Сьогодні ми працюємо контрбатарейно і бережемо життя своїх людей, тому що розуміємо: вихід на лівий берег — це потрапляння під вогневе ураження противника. Тут важливо не перешкоджати такими інформаційними повідомленнями", — наголосила Гуменюк.

Як повідомлялось, Інститут вивчення війни (ISW) поінформував, що українські Збройні сили, ймовірно, здійснили обмежений рейд через річку Дніпро та висадилися на лівому березі у Херсонській області.

Як зазначається у звіті ISW, наразі незрозуміло, чи вдалося українським військовим закріпитися на лівому березі Дніпра.

Читайте також: Генштаб не підтверджує просування Сил оборони на лівому березі Дніпра – Маляр

8 серпня декілька російських провоєнних блогерів заявили, що українські сили задіяли до 7 катерів, кожен з яких висадив 6-7 осіб, на лівому березі Дніпра в районі населеного пункту Козачі Табори, таким чином ЗСУ прорвали російську оборону та просунулися вглиб на 800 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-