США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $200 мільйонів

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $200 мільйонів

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення на $200 млн військової допомоги Україні.

Про це передає кореспондент Укрінформу з посиланням на повідомлення Держдепу.

«Сьогодні ми оголошуємо про наступний пакет військової допомоги, спрямований на підтримку України, яка захищає свою територію і свій народ. Цей пакет вартістю 200 млн доларів США… включає засоби протиповітряної оборони, артилерійські снаряди, протитанкові засоби та додаткове обладнання для розмінування», – зазначив Блінкен.

Він нагадав, що Росія продовжує атакувати українське цивільне населення, а також перетворює голод на зброю, «руйнуючи цивільні порти та зернову інфраструктуру України».

Читайте також: Азербайджан надасть Україні новий пакет допомоги для розмінування 

Президент Володимир Зеленський висловив вдячність за виділення Україні нового пакету оборонної допомоги.

“Вдячний Президенту Джозефу Байдену, Конгресу США й американському народу за новий пакет оборонної допомоги розміром 200 млн дол. Ракети для ППО, боєприпаси для артилерії, системи для розмінування, протитанкова зброя додадуть моці силам оборони. Іще один крок до спільної перемоги!”, - підкреслив Зеленський.

Раніше повідомлялося, що новий пакет допомоги від США міститиме, зокрема, ракети для HIMARS і систем ППО Patriot, боєприпаси для гаубиць і танків, ракети Javelin, обладнання для розмінування, 12 мільйонів набоїв для стрілецької зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-