СБУ затримала фермерку, яка вивезла з Харківщини до Росії зерно на 13 мільйонів гривень

СБУ затримала фермерку, яка вивезла з Харківщини до Росії зерно на 13 мільйонів гривень

Укрінформ
Служба безпеки України затримала фермерку-колаборантку, яка під час тимчасового захоплення територій Харківської області вивезла до Росії українське зерно на 13 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

"Служба безпеки затримала ще одну колаборантку під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області. Зловмисницею виявилась власниця фермерського господарства з Куп’янського району, яка займалася вирощуванням і продажем оптових партій зернових та олійних культур", - ідеться в повідомленні.

На період захоплення регіону вона почала співпрацювати з російськими загарбниками і добровільно "зареєструвала" власний бізнес у псевдоадміністрації.

За даними слідства, у липні-серпні минулого року на її господарстві зібрали понад 2 тис. тонн врожаю на майже 13 млн грн.

Потім колаборантка вивезла всю партію зернових до Бєлгородської області і продала російським агрохолдингам.

Читайте також: СБУ оголосила підозру ексголові окупаційного «уряду» Херсонщини, який втік до Росії

При цьому частину прибутку вона перерахувала до бюджету РФ як податки.

Після звільнення району зловмисниця намагалася "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя. Однак, співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали.

Під час обшуку за місцем проживання затриманої вилучили документи, які підтверджують її співпрацю із загарбниками.

На підставі зібраних доказів їй повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Зловмисниці обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також: СБУ оголосила підозру зраднику, який командує придушенням партизанського руху у Криму

Як повідомляв Укрінформ, в серпні у Харкові викрили залізничника, який передавав російським загарбникам дані про переміщення українських захисників та військової техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-