На Бахмутському напрямку триває наступ ЗСУ, на Куп’янському - ворог намагається прорвати оборону

На Бахмутському напрямку триває наступ ЗСУ, на Куп’янському - ворог намагається прорвати оборону

Укрінформ
На сході завдяки створеній українськими захисниками кількарівневій протиповітряній обороні російська авіація не може діяти над українськими позиціями, наступ на Бахмутському напрямку триває.

На Куп’янському напрямку ворог намагається прорвати оборону українських військ.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

«На сьогодні на східному фронті ворог не може діяти над нашими позиціями, він виключно діє з дальніх позицій, порядку 20 ударів наносить за добу, і, як правило, це або ударні гелікоптери типу Мі-24 чи Ка-52, або штурмовики Су-25, або більш новіші Су-35. Це потужна ударна сила, але не ключова, і з якою у нас добре справляються», - повідомив Череватий.

За словами речника, українським захисникам наразі більше дошкуляє ракетна артилерія, однак Сили оборони продовжують наступ на Бахмутському напрямку.

Читайте також: На Бахмутському напрямку за добу відбулося 11 бойових зіткнень - Череватий

«У нас залишається два ключових напрямки – це Бахмутський, де наші війська тиснуть на ворога потужно, знищують його особовий склад і техніку, ворог відчайдушно чинить опір, використовуючи всі види артилерії. 580 разів за добу він бив по наших позиціях. Відбулося п'ять боєзіткнень, три ворожі авіанальоти. В ході боїв на Бахмутському напрямку 56 окупантів знищено, 104 зазнали поранень, п'ять потрапили в полон. Знищено три ворожих танки Т-72, бронеавтомобіль, три БМП, БМД, гаубиці Д-30, три польові склади з боєприпасами, безпілотник і два дрони-камікадзе типу «Ланцет»», - повідомив Череватий.

Інформуючи про другий ключовий напрямок - Куп’янський, він зазначив, що тут ворог намагається прорвати оборону українських військ, однак посилення цього напрямку дозволяє Силам оборони контролювати ситуацію.

«Куп’янський напрямок - один із тих, де ворог намагається перехопити ініціативу, намагається діяти агресивно і намагається прорвати нашу оборону. Проте, в силу багатьох заходів, які були прийняті, в тому числі безпосередньо командувач працював у цій зоні, віддані накази, посилена оборона, ударні засоби, відтак ситуація хоч і складна, але контрольована. Ми знаємо підрозділи ворога, їхніх командирів, їхні наміри, відтак діємо так, аби зірвати його плани», - повідомив Череватий.

За інформацією речника, на Куп’янському напрямку за минулу добу ворог здійснив 16 авіанальотів.

Читайте також: Міноборони: Найгарячіше - на Куп’янському напрямку, Сили оборони продовжують наступ

«559 разів за цю добу ворог наносив удари артилерії по наших позиціях по цьому напрямку, більше авіації задіяно, в тому числі і по мирних мешканцях. 16 авіанальотів він здійснив за цю добу по всій ділянці, чотири спроби атакувати наші позиції. Під час відбиття атак 30 окупантів знищили, 110 поранили, знищено три танки, гаубицю Д-20, БПЛА «Орлан 10», сім авто, три польові склади з боєприпасами і три ворожі бліндажі», - поінформував речник.

Відповідаючи на питання щодо зміни ведення бойових дій росіянами, речник зауважив, що тактика ворога суттєво не змінилась.

«Вони діють уже тривалий час не проактивно, а реактивно, тобто реагуючи на зміну обстановки, на наші дії, і використовуючи те, що є. Головна їхня проблема – це особовий склад», - зазначив Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Череватий повідомив, що на Бахмутському напрямку за добу відбулося 11 бойових зіткнень, знищено 140 загарбників, поранено 232 та четверо взято в полон.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-