На сході України зосереджені близько 180 тисяч російських солдатів - Череватий

На сході України зосереджені близько 180 тисяч російських солдатів - Череватий

Єдині новини
Укрінформ
Російські окупанти зосередили близько 180 тисяч своїх солдатів у зоні відповідальності східного угруповання військ ЗСУ.

Пре це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомив спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, передає Укрінформ.

“По всій нашій зоні відповідальності російські окупанти зосередили понад 180 тисяч солдатів. На Бахмутському (напрямку – ред.) - десь у районі 50 тисяч", - сказав Череватий.

Він зазначив, що на Лимано-Куп'янському напрямку зібрано досить потужне угруповання - понад 120 тисяч ворожих військ. Це повітряно-десантні війська, механізовані підрозділи, підрозділи так званого бойового армійського резерву, територіальні війська та штурмові роти "Шторм Z".

За його словами, цей напрямок залишається лідером за кількістю обстрілів зі ствольної та реактивної артилерії. За добу там зафіксували 595 ударів росіян.

Також Череватий повідомив, що російські військові здійснили 8 штурмів позицій українських військових та 16 авіанальотів. У ході оборони ЗСУ ліквідували 57 окупантів, 78 солдатів ворога отримали поранення, 3 взято в полон.

Читайте також: Череватий: На Бахмутському напрямку діє потужне угруповання – 50 тисяч росіян, понад 300 танків

Крім того, українські військові знищили 1 танк Т-72; 2 БМП; БТР 80; гаубицю Д-30; польовий склад з боєприпасами.

Як повідомляв Укрінформ, ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-