На Бахмутському напрямку за добу відбулося 11 бойових зіткнень - Череватий

На Бахмутському напрямку за добу відбулося 11 бойових зіткнень - Череватий

Укрінформ
На Бахмутському напрямку за поточну добу відбулося 11 бойових зіткнень, знищено 140 загарбників, поранено 232 та 4 взято в полон.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

“Наші військові продовжують тиснути на ворога і утримувати ініціативу на Бахмутському напрямку. Ворог чинить шалений спротив. За цю добу 626 разів він завдавав ударів по наших позиціях артилерією різних типів, здійснив 4 авіанальоти. Загалом на цьому напрямку відбулося 11 бойових зіткнень. 140 окупантів знищено, 232 поранено, 4 взято в полон, - сказав Череватий.

Читайте також: Сили оборони тримають ініціативу на Бахмутському напрямку – Череватий

Він зазначив, що на Бахмутському напрямку за цю добу наші Сили оборони знищили багато ворожої техніки - 3 танки, 3 БМП, 2 РСЗВ “Град”, САУ “Акація”, гаубиця Д-30, 3 польові склади з боєприпасами, комплекс радіоелектронної боротьби “Борисоглебськ-2”, 3 БПЛА типу “Зола”, 3 баражуючих боєприпаси типу “Ланцет”, 6 пускових установок БПЛА.

Речник Східного угруповання ЗСУ повідомив, що Кліщіївка - це зона напружених бойових дій, певною мірою епіцентр.

“Деталі ми не прагнемо розкривати, але ініціативу утримують Сили оборони України. Ворог зазнає потужних втрат. Там продовжуються натиск на ворога, але дуже продуманий, системний, без лобових атак, які б спричиняли великі втрати особового складу”, - підкреслив Череватий.

Читайте також: Росіяни 508 разів обстріляли українські позиції на Куп'янському напрямку – Череватий

Він поінформував, що на Куп’янському напрямку ворог дуже активний. За цю добу було зафіксовано 5 атак, 522 ворожих обстріли, 16 авіанальотів. У ході відбиття ворожих атак 51 окупант знищений, 11 поранено, знищено 2 танки Т-80, бойова машина піхоти, 2 міномети, протитанкова гармата “Рапіра”, 2 БПЛА “Орлан”, 8 баражуючих боєприпасів.

Крім того, Череватий додав, що великі втрати ворога в особовому складі - понад 800 осіб за минулу добу - пов'язані з тим, що агресор намагається на деяких ділянках проявляти більшу активність, відтак стає вразливіший для наших засобів ураження.

“Ми нарощуємо зусилля зі знищення ворога. На двох напрямках - на Бахмутському та Куп'янському, дуже потужні втрати ворога як в особовому складі, так і в техніці, у тому числі у вартісній і необхідній для ворога техніці, як станції радіоелектронної боротьби або БПЛА”, - сказав речник Східного угруповання ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, українські Сили оборони з 24 лютого 2022 року по 9 серпня 2023 року ліквідували близько 251 620 російських загарбників, зокрема, 820 осіб - за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-