Британська розвідка підтвердила значні пошкодження російського корабля «Оленегорський горняк»

Британська розвідка підтвердила значні пошкодження російського корабля «Оленегорський горняк»

Укрінформ
Британська розвідка підтверджує, що у ніч з 3 на 4 серпня десантний корабель ВМФ РФ «Оленегорский горняк» майже напевно отримав серйозні пошкодження внаслідок удару поблизу бази Чорноморського флоту (ЧФ) у Новоросійську.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомило міноборони Британії з посиланням на дані розвідки. 

«Знімки судна, нахиленого на 30-40 градусів, свідчать про те, що кілька водонепроникних відсіків було пробито, або що зусилля екіпажу з усунення пошкоджень виявилися неефективними», - вважає розвідка Британії.

У зведенні наголошується, що корабель поповнив Чорноморський флот РФ після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. РФ використовувала його для перевезення військових, а також цивільних вантажів до Криму після удару по Керченському мосту.

«Оленегорский горняк» вагою 3600 тонн і довжиною 113 метрів є найбільшим російським військовим кораблем, серйозно пошкодженим або знищеним після потоплення крейсера "Москва" 13 квітня 2022 року. Це значний удар по ЧФ РФ, який раніше передислокував більшість своїх підрозділів до Новоросійська через високу загрозу для Севастополя», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вибухи в Криму: дрон пошкодив російський танкер в районі Керченського мосту

Як повідомлялося, надводні дрони-камікадзе атакували російський десантний корабель «Оленегорський горняк», який базувався у місті Новоросійськ. Попри те, що міноборони Росії запевняло у відбитті цієї атаки, вранці з'явилися кадри із буксируванням «Оленегорського горняка», який явно отримав пробоїну. Росії довелося запроваджувати тимчасову заборону руху суден у порту Новоросійська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-